28 Ιανουαρίου 2012

Ποιος κρύβεται πίσω από τα Βοτσαλάκια στην Καστέλα; Μήπως πρώην εργολάβος γνωστής εταιρίας του χρηματιστηρίου από το βαθύ «ΠΑΣΟΚ;»

Αν θέλεις να πας για μπάνιο στα Βοτσαλάκια στην Καστέλα, θα μπορείς;
Γράφει ο  Administrator Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012 21:

Το θέμα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος, μίας από τις γνωστές πλαζ του Πειραιά ιδιωτικοποιείται. Μόνη της; Όχι φυσικά. Η Δημ. Αρχή του κ. Μιχαλολιάκου αποφάσισε να την παραχωρήσει σε ιδιώτες. Και να σκεφτείτε ότι πήραν αυτήν την απόφαση αυτήν την εποχή, που τα οικονομικά πολλών ανθρώπων πάνε άσχημα και οι άνεργοι όλο και αυξάνονται.
Αυτήν την εποχή λοιπόν – που από ότι φαίνετε θα κρατήσει τουλάχιστον δέκα χρόνια -  οι άρχοντες δε θέλουν να νοιαστούν για τους πολλούς δημότες που πιέζονται από κάθε πλευρά και αποφάσισαν, οι άρχοντες, να κάνουν κι αυτοί κάτι για να τους στριμώξουν κι άλλο. Άρχοντες με τα όλα τους, που μεταφραζόμενο πάει να πει «δε ντρέπονται».  Αυτοί φαίνετε πως είναι οι άρχοντες της εποχής μας, αυτοί που δεν ντρέπονται.
Αν ήταν εμπνευσμένοι  ηγέτες , δουλευταράδες και αν είχαν την σπουδαία ικανότητα να έρχονται στη θέση του κόσμου, θα έστρωναν κώλο, θα το έψαχναν από εδώ, θα ρωτούσαν από εκεί, θα άνοιγαν το θέμα, θα το συζητούσαν, θα έκαναν τις απαραίτητες συνθέσεις για να φτιάξουν ένα σχέδιο ικανό να φροντίζει όλη την περιοχή στην παραλία Βοτσαλάκια. Οι άρχοντες όμως είναι σε όλα τους άρχοντες. Πήγαν κατευθείαν στην εύκολη λύση – ο θεός να την κάνει λύση. Παραχωρούν την πλαζ, που στην ουσία δεν τους ανήκει,  παραχωρούν την εκμετάλλευσή της, σε ιδιώτες. Αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες που η επιλογή αυτή θα έχει για την ποιότητα της ζωής πάρα πολλών δημοτών. Λοιπόν, τι έχετε να πείτε;
Η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Πειραιά με αυτό το θέμα, είναι προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα 30/1 στις 5.30μ.μ.
Αν νομίζετε πως η παρουσία σας θα μπορεί να επηρεάσει την απόφαση του Δημ.Συμβουλίου προς το καλύτερο, για σας και για τα ασθενέστερα στρώματα της πόλης μας, το σωστό είναι να παρευρεθείτε.

Η πρόταση της Δημ.Αρχής του Δήμου Πειραιά με θέμα « Εκχώρηση σε ιδιώτες τμημάτων της παραλίας Βοτσαλάκια»  πιο συγκεκριμένα είναι η εξής:

- χώρο 500 τ.μ. στην Πλαζ όπου θα τοποθετηθούν ενοικιαζόμενες ομπρέλες
και ξαπλώστρες.
- τον α’ όροφο του Κολυμβητηρίου και το μπαλκόνι για εστιατόριο, επίσης
600 τ.μ. για ενοικιαζόμενο πάρκιγκ
- χώρο εντός της πλαζ για τη δημιουργία αναψυκτηρίου
- χώρο για τη λειτουργία θερινού σινεμά.