25 Μαΐου 2013

Κ. Δήμαρχε καμία ενέργεια δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις που δώσατε.!



 


Κύριε δήμαρχε,

Γνωρίζετε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Σελήνια με τις αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων και αιγιαλού, τις παράνομες  κατασκευές, την κατάσταση ομηρίας που έχουν περιέλθει οι καταστηματάρχες, και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πεζοί κατά την κίνησή τους στην παραλιακή. Πέρσι το καλοκαίρι συγκεντρώσαμε πεντακόσιες υπογραφές, τις οποίες θέσαμε υπ' όψη σας, διεκδικώντας το ....
αυτονόητο, την ασφαλή κίνηση των πεζών, σε πεζοδρόμια και ακτές.
Επειδή καμία ενέργεια δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις που δώσατε.
Επειδή το καλοκαίρι έχει αρχίσει και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Επειδή η σύγκρουση πεζών και επαγγελματιών προβλέπεται εντονότερη με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ζητάμε να εφαρμόσετε  μια λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πεζών και δεν θα στερεί το δικαίωμα για εργασία των επαγγελματιών.
 Η μέχρι τώρα πολιτική του δεν είδα, δεν ξέρω, δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 7 της νέας ΚΥΑ που υποχρεώνει την δημοτική αρχή να ενημερώνει τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες για κάθε περίπτωση καταπάτησης ή αυθαίρετης επέμβασης επί κοινόχρηστου χώρου.

 Κύριε δήμαρχε.

Στα Σελήνια χωρούν τόσο οι πεζοί, που δικαιούνται να περπατούν με ασφάλεια, όσο και οι επαγγελματίες, που πασχίζουν για την οικονομική τους επιβίωση.
Αυτή η συνύπαρξη είναι  υγιής αρκεί να συμβαδίζει  με κανόνες, και αλληλοσεβασμό. Η μέχρι τώρα μονόπλευρη ανοχή στην παρανομία και την αυθαίρετη
κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, δημιούργησε αντιθέσεις οι οποίες πρέπει να θεραπευθούν.
Δεδομένου ότι η καλοκαιρινή περίοδος άρχισε, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Σεληνίων