25 Μαΐου 2013

Δύο κυπριακές offshore ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τον εμπρησμό του «Rich»

ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ

Ο Ι. Καρούζος συνιδιοκτήτης του κτιρίου

 
Δύο κυπριακές υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τη Λεμεσό, οι οποίες φέρεται να συμμετείχαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της καφετέριας «Rich», μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα κίνητρα του εμπρησμού του γνωστού καταστήματος στη Γλυφάδα προ τεσσάρων ημερών...
Μάλιστα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν διαπιστώσει ότι στο κτίριο όπου στεγαζόταν η καφετέρια είχε εμπλακεί ιδιοκτησιακά και ο γνωστός επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος, οι συναλλαγές του οποίου ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Την ίδια ώρα αρμόδιοι μηχανικοί διατυπώνουν την άποψη ότι το κτίριο που στέγαζε την καφετέρια αλλά και τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Ζησιμοπούλου δεν παρουσιάζει καθοριστικά προβλήματα στατικότητας και η ζημιά είναι πιθανόν επισκευάσιμη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις ένοπλοι που φορούσαν κράνη περιέλουσαν με μεγάλη ποσότητα βενζίνης το κατάστημα και το πυρπόλησαν. Πριν από έναν μήνα άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά στο τζιπ ενός εκ των ιδιοκτητών της καφετέριας της Γλυφάδας.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς αρνήθηκε ότι είχε δεχθεί οποιαδήποτε απειλή, ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού ή ότι υπήρχαν σημαντικά προβλήματα στην διαχείριση του μαγαζιού που παρουσίαζε το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλες ζημιές.
Τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την εμφάνιση στην ιδιοκτησία της εταιρείας δύο κυπριακών εταιρειών με έδρα την οδό Πικιώνη στη Λεμεσό, η μία από τις οποίες συσχετίζεται με άλλη υπεράκτια από τις Παρθένες Νήσους.
Ακόμη, ερευνούν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης άνω του 90% της εταιρείας ανήκε σε άλλους επενδυτές από αυτούς που φέρονται ως διαχειριστές του καταστήματος.
Επιπλέον ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή ως μέτοχοι παρουσιάζονταν υπάλληλοι του «Rich». Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη του καταστήματος, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν πιθανές δικαστικές εμπλοκές που είχε με άλλους επιχειρηματίες που φέρεται να του απέδιδαν την κατηγορία ότι τους παραπλανούσε.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν και τα δεδομένα της ασφαλιστικής κάλυψης της καφετέριας, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ σε μεγάλη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία.
Αναφέρεται, τέλος, ότι το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η κατεστραμμένη καφετέρια και κατάστημα του ΕΟΠΥΥ ανήκε σε επιχειρηματία που ασχολείται με τον χώρο της εστίασης ενώ στην ιδιοκτησία του παρουσιαζόταν και ο κ. Καρούζος.