2 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησαν τα όργανα ; δύσκολες μέρες έρχονται στις κρύες μέρες του χειμώνα !!!





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 27η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ .215/2014

«Υποβολή ή μη έγκλισης κατά του πρώην δημάρχου κ. Τσαβαρή Ιωάννη, της Μαρίας Φώτη και παντός άλλου υπευθύνου,

για αδικήματα που σχετίζονται με την υπ΄ αριθμ. 1231/2014 διαταγή πληρωμής».....


Στη Σαλαμίνα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την30η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2014
ημέρα της εβδομάδας ΤΡΙΤΗ και ώρα 10.00 π.μ.,
  
συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Σαλαμίνος, ύστερα από την υπ’ αριθ.

25631/29-9-2014 τηλεφωνική πρόσκληση της Προέδρου αυτής κ. ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΝΑΝΝΟΥ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Δημάρχου Σαλαμίνος, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, επιδόθηκε με αποδεικτικό σε όλα τα Μέλη της, σύμφωνα με τις Διατάξεις του άρθρου 75 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3852/10) και βρέθηκε σε απαρτία με την παρουσία και

των εννέα (9) μελών της.

ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ
ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ
-
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΑΝΕΝΑ

ΑΓΑΠΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΡΑΓΟΜΑΝΟΒΙΤΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΓΚΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

ΤΣΑΒΑΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Συνεχίζοντας τη Συνεδρίαση, η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. ΙΣΙΔΩΡΑ  ΝΑΝΝΟΥ
-
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δήμαρχος Σαλαμίνος, εισηγείται το θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορά την:
 «Υποβολή ή μη έγκλισης κατά του πρώην Δημάρχου κ. Τσαβαρή Ιωάννη ,της Μαρίας Φώτη

και παντός άλλου υπευθύνου, για αδικήματα που σχετίζονται με την υπ΄ αριθμ. 1231/2014 διαταγή πληρωμής».

Το κατεπείγον του

θέματος συνίσταται στο γεγονός ότι, η έγκλιση είναι συνυφασμένη με το προηγούμενο θέμα για το οποίο υπάρχει περιορισμένη προθεσμία για την τυχόν άσκηση ενδίκων μέσων.

Ο κ. Τσαβαρής επί της διαδικασίας θέτει το ερώτημα ότι ενώ η διαταγή πληρωμής είχε κατατεθεί στο Δήμο την 12η-9-2014 και με δεδομένο ότι η Ο.Υ. απάντησε την 15η -9-2014 και η Τεχνική Υπηρεσία την 25η-9-2014, για ποιο λόγο το θέμα τέθηκε σε Έκτακτη συνεδρίαση και όχι σε τακτική.
  
Η Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα ότι η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας εκδόθηκε την 29η-9-2014.
Η Ο.Ε. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με ψήφους 6 υπέρ, έκανε δεκτό το λόγο του κατεπείγοντος του θέματος

 Στη συνέχεια η Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα
,
ότι η υπ’ αριθμ. 1231/2014 διαταγή πληρωμής που μόλις προ ολίγου η Οικονομική Επιτροπή ψήφησε την ανακοπή της, εκδόθηκε μετά από αναγνώριση της οφειλής από τον πρώην Δήμαρχο κ. Ιωάννη Τσαβαρή και η οποία αποτέλεσε, για τον δικαστή πλήρη και ιδιαίτερη απόδειξη.

Η χορηγηθείσα όμως βεβαίωση του πρώην δημάρχου είναι προδήλως ψευδής, διότι η αυτοψία στο χώρο των εργασιών στην οποία προέβη ηΤεχνικήΥπηρεσία,διαπίστωσε τεράστιες διαφορές σε σχέση με τις εργασίες και το κόστος που αναφέρονται στο τιμολόγιο του αναδόχου και τις οποίες έχει βεβαιώσει στον Δικαστή ο πρώην Δήμαρχος.

Κατόπιν προσκόμισε
α) Το από 26-9-2014 έγγραφο της Τεχνικής υπηρεσίας από το οποίο προκύπτει ότι το έργο δεν επιβλέφθηκε, δε επιμετρήθηκε, ούτε και παραλήφθηκε.
β) Το από 25-9-2014 Πόρισμα της Τριμελούς Επιτροπής Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας που διενήργησε την αυτοψία από το οποίο προκύπτει, ότι το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 2.592,86 € σε αντίθεση με τη βεβαίωση του πρώην Δημάρχου, ότι οι εργασίες κόστισαν 24.065,00 € όσο δηλαδή και το τιμολόγιο.
 
γ)Το από 15-9-2014 έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας προς τη Νομική Υπηρεσία με το οποίο ζητάει να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά της διαταγής πληρωμής καθότι δεν υφίσταται νόμιμη ανάθεση εργασιών και
δ) Την από 29-9-2014 γνωμοδότηση της  Νομικής Υπηρεσίας, η οποία προτείνει στην Οικονομική Επιτροπή ,τη λήψη απόφασης για την υποβολή εγκλίσεως κατά του πρώην Δημάρχου, της Μαρίας
 Φώτη και παντός άλλου υπευθύνου, για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης,απιστίας,παράβασης καθήκοντος κ.λ.π.

Κατόπιν τούτων η Πρόεδρος εισηγήθηκε στην Επιτροπή ,την υποβολή έγκλισης κατά του πρώην Δημάρχου κ. Τσαβαρή Ιωάννη ,της Μαρίας Φώτη και παντός άλλου  υπευθύνου για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, απιστίας , παράβασης καθήκοντος κ.λ.π., σχετιζόμενα με την έκδοση της αριθμ. 1231/2014 διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως οι πράξεις αυτές αναδεικνύονται κατά τρόπο κατηγορηματικό από τα τεθέντα ενώπιον του Σώματος στοιχεία των Υπηρεσιών του Δήμου και την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας Ο κ. Τσαβαρής Γιάννης έλαβε το λόγο και πρότεινε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής : 1) Πριν ψηφήσουν να επισκεφθούν
 το χώρο προκειμένου να έχουν ιδία άποψη για την έκταση της πλακόστρωσης με χονδρόπλακες, την έκταση της καθαίρεσης των επιστρώσεων και γενικά για όσα αναφέρονται στα άρθρα (σύνολο 4) του προϋπολογισμού της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας και της από 27-8-2013 Τεχνικής Έκθεσης, που υπογράφουν ο κ. Νικόλαος Ιωαννίδης ως συντάξας και ο τότε διευθυντής Κων/νος Περδικούρης.
 2) Επίσης να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 72 παρ. 4 του Ν.3852/2010 για να παραπεμφθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο και  3) Ζητά ο Δήμος να καλέσει από το Τ.Ε.Ε. αρμόδιο πραγματογνώμονα προκειμένου να κοστολογήσει το κόστος των εργασιών που έχουν λάβει χώρα στο συγκεκριμένο χώρο.

Η Πρόεδρος στο σημείο αυτό καλεί την Ο.Ε. να αποφασίσει σχετικά.

Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τα ανωτέρω, μετά από διαλογική συζήτηση,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΚΑΤΑ Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α

Με ψήφους 6 υπέρ,Την υποβολή έγκλισης κατά του πρώην Δημάρχου κ. Τσαβαρή Ιωάννη,της Μαρίας Φώτη και παντός άλλου υπευθύνου για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, απιστίας, παράβασης καθήκοντος κ.λ.π., σχετιζόμενα με την έκδοση της αριθμ. 1231/2014 διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως οι πράξεις αυτές αναδεικνύονται κατά τρόπο κατηγορηματικό από τα τεθέντα ενώπιον του Σώματος στοιχεία των Υπηρεσιών του Δήμου και την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας
  
Μειοψήφησαν οι Δημ. Σ/λοι κ.κ. Τσαβαρής Γιάννης, Μιχάλαρος Αναστάσιος και Καπετανάκης Γρηγόριος, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του κ. Τσαβαρή.

Έτσι συντάχθηκε και υπογράφτηκε:
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΑΓΑΠΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΡΑΓΟΜΑΝΟΒΙΤΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΓΚΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

ΤΣΑΒΑΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Α κ ρ ι β έ ς Α ν τ ί γ ρ α φ ο

Σαλαμίνα
1-10- 2014
Η Δήμαρχος Σαλαμίνος

ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ