30 Οκτωβρίου 2014

Ο Ηρακλής Γκότσης νέος Πρόεδρος της ΠΕΔΑ


Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), αφού η Παράταξή του «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» έλαβε 14 ψήφους, έναντι 9 της «Ενωμένης Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, σε σύνολο 25 ψηφισάντων...
- 2 λευκά από τα δύο μέλη στο Δ.Σ. του ΚΚΕ - κατά την τρίτη ψηφοφορία, μετά και την απόσυρση των κ.κ. Νίκου Σαράντη, αρχικά και Γιώργου Ιωακειμίδη, στη συνέχεια.
Κατά την πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία, υποψήφιοι ήταν οι, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης (Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής), Νίκος Σαράντης (Αυτοδιοίκηση Πολιτών), Γιώργος Ιωακειμίδης (Νέα Αυτοδιοίκηση για την Αττική) και Ηρακλής Γκότσης (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία), με τον Δήμαρχο Πεντέλης, Δ. Στεργίου - Καψάλη, και στις δύο ψηφοφορίες, να παίρνει εννέα ψήφους, τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ν. Σαράντη πέντε, τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, Ηρ. Γκότση πέντε και τέλος, τον Δήμαρχο Αγ. Ι. Ρέντη - Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδη τέσσερις. 
Στη συνέχεια, προτάθηκε η σύσταση διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής, με την θέση του Αντιπροέδρου να παραχωρείται στον κ. Γ. Ιωακειμίδη (ΔΗΜ.ΑΡ.), του Γραμματέα στον κ. Νίκο Σαράντη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και τις δύο λοιπές θέσεις στον κ. Δ. Στεργίου - Καψάλη (Ν.Δ.) και τον κ. Π. Τσουκαλά (ΚΚΕ), με τον κ. Στεργίου να ζητά την θέση του Γραμματέα ως πλειοψηφούσα Παράταξη και τον κ. Τσουκαλά να δηλώνει, ότι δεν θα συμμετάσχει και να μένουν, τελικά, εκτός Εκτελεστικής Επιτροπής.
Έτσι, στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν, εκτός του Προεδρείου, και οι κ.κ. Σωτήρης Ντούρος (Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών) και Γιάννης Κασσαβός (Δήμαρχος Αχαρνών), οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί υποψήφιοι.