23 Οκτωβρίου 2014

«ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» σε σχολεία του Δήμου Πεντέλης



Την προαγωγή της υγείας, με την πολύτιμη αξία των φρούτων στη ζωή των παιδιών, είχε στόχο ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμο Γιακουμάτο....


Ο Δήμος Πεντέλης επιλέχθηκε ανάμεσα στους πέντε πρώτους Δήμους, από όπου ξεκίνησε η πιλοτική δράση του Προγράμματος «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ».
Η δράση υλοποιείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ) και το Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς ΑΘηνών, με σκοπό να έρθουν οι μικροί μαθητές πιο κοντά στα φυσικά προϊόντα της Ελληνικής γης.
Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης ξεκίνησε το πρόγραμμα, σήμερα το πρωί, όπου φορτηγά και εκπρόσωποι του ΟΚΑΑ παρέδωσαν συσκευασίες φιλικές για παιδιά με φρούτα εποχής (ρόδι, αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι).
Ο Δήμαρχος Πεντέλης τόνισε πάλι τη σημασία της υγιεινής διατροφής, κυρίως στην παιδική ηλικία και ιδιαίτερα μέσα από τις φυσικές τροφές, που τόσο πρόθυμα η πλούσια Ελληνική γη μας χαρίζει.
Παρόντες στη δράση ήταν ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, η Αντιδήμαρχος, Άντα Μπούσουλα, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου, Σ. Παρασκευόπουλος και Β. Σιώμος, οι Διευθυντές των δύο σχολείων, οι εκπρόσωποι του ΟΚΑΑ, Ι. Μάδης, Α. Σάντα και Ε. Τσεκούρα και η Διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου.