26 Φεβρουαρίου 2015

Η ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εδώ

Και ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα...

Μόνο αστεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του Κοντονή ο οποίος έβαλε λουκέτο για μια Κυριακή στο πρωτάθλημα και μετά... θα δει τι θα του πει η Αστυνομία. Μάλιστα, στην αρχή έλεγαν ότι θα το κλείσουν γενικώς το πρωτάθλημα αλλά προφανώς φοβήθηκαν τις μηνύσεις από τον ΟΠΑΠ, τη συνδρομητική τηλεόραση και φυσικά την FIFA.....

Από την άλλη, το ποδόσφαιρο διαλύεται με την ευθύνη των προέδρων των μεγάλων ομάδων. Όμως αυτό είναι το λιγότερο. Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα κάποια στιγμή πολύ σύντομα καθώς οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το ρόλο του διαιτητή, όμως, ας μην ξεχνάμε ότι ο Κοντονής την επόμενη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δηλαδή αυτόν ο οποίος είναι κατηγορούμενος για τη «βρομιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και θα ξανακαθίσει μαζί του στο ίδιο τραπέζι (και βεβαίως και με τον Αλαφούζο και τους άλλους) προκειμένου να βρουν λύση για τη βία στα γήπεδα.
Στο μεταξύ, ορισμένοι οσφυοκάμπτες συγκεκριμένων παραγόντων προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο και ρίχνουν λάσπη προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη ή να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα στο χώρο των φανατικών οπαδών που όπως είναι γνωστό δεν σκέφτονται.
Ακούσαμε το εξής απίστευτο: Ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να βάλει ο Σαμαράς φυλακή τον Β. Μαρινάκη όταν ήταν πρωθυπουργός. Μάλιστα ο «κακός» αυτός Ολυμπιακάκιας κ. Σαμαράς προσπαθούσε και πίεζε για προφυλακίσεις του προέδρου της ομάδας του λιμανιού. Απίστευτα πράγματα. Αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη πραγματικά στην Ελλάδα θα είχαν προφυλακιστεί ορισμένοι από τους υπόδικους για τη βρομιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εδώ πηγαίνεις στη φυλακή για μια κλήση της τροχαίας αλλά για τον παράνομο στοιχηματισμό, τις βόμβες σε διαιτητές, τις απειλές και τους τσαμπουκάδες, τους μπράβους μέσα στα γήπεδα... δεν κινείται φύλλο.
Μακάρι, λοιπόν, να μπορούσε οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να πάνε φυλακή ορισμένοι που έχουν στην πλάτη τους βαριά κακουργήματα. Ίσως να επιταχύνονταν η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όμως, μην έχετε αυταπάτες. Εδώ δήμαρχος στο Βόλο είναι ο Μπέος που είχε πάει φυλακή για τη λάσπη στο ποδόσφαιρο και πρώτος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά (για να μην πούμε δήμαρχος) είναι ο Μαρινάκης που όλη η υφήλιος ξέρει ότι κατηγορείται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Σε άλλο σοβαρό κράτος πρώτα θα γινόταν η δίκη, θα καταδικαζόταν ή θα αθωωνόταν ο κατηγορούμενος και μετά θα ήταν ελεύθερος να κόβει βόλτες στα γήπεδα.
Ο κ. Μαρινάκης ή όποιος άλλος υπόδικος πρώτα να πάει σε δίκη και να εξετάσουν οι δικαστές τις ευθύνες του και ύστερα να μπουκάρει στη Λεωφόρο ή στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα με φουσκωτούς.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κοντονή; Θλιβερές παρουσίες που τρέμουν από τις ευθύνες και το βαρύ φορτίο που ανέλαβαν.