7 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και το 2015 μέχρι νεωτέρας


Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ ή δεν καταργείται; Το παιχνίδι της τράπουλας "εδώ ο παππάς, εκεί ο παππάς...", αρχίζει να θυμίζει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που όλο καταργείται και όλο μπροστά μας βρίσκεται......


Όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα καταργούσε αυτόν τον πράγματι άδικο φόρο στη μικρή και μεγάλη περιουσία των Ελλήνων, μάλλον θα πρέπει να νιώθουν απογοητευμένοι αφού στη χθεσινή εκμπομπή του κ. Χατζηνικολάου ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε  ότι ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να πληρώνεται και τον Απρίλιο, όταν ξεκινά η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου για το 2015!

Όπως είπε, «θα αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ αλλά μπορεί να πάρει 2-3 μήνες. Είναι πατριωτικό καθήκον να πληρωθεί αλλά μέχρι να αλλάξει ο φόρος ακινήτων, θα ισχύει ο προηγούμενος»!

Δεν διευκρίνισε πάντως αν και πώς θα γίνει κάποιος συμψηφισμός των δόσεων του υπό κατάργηση ΕΝΦΙΑ του 2015 που θα έχει πληρωθεί κανονικά, με τον νέο φόρο ακινήτων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, όταν και εφόσον τελικώς ο ΦΜΑΠ υποκαταστήσει τον προηγούμενο φόρο στη διάρκεια της χρονιάς.