27 Μαρτίου 2015

Η Αυγή «τρολάρει» την κυβέρνηση ή ζει σε άλλο κόσμο; Κυκλοφορεί με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν»




Ένα σύνθημα εξαιρετικά αρνητικά φορτισμένο και χλευασμένο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επέλεξε σήμερα η εφημερίδα Αυγή ως τίτλο της πρώτης σελίδας της. Το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου που αν και διαστρεβλώθηκε αρκετά έχει περάσει...
στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων ως η απόλυτη πολιτική...
ανακολουθία.
Την ίδια ώρα που όλα τα μηνύματα επισημαίνουν την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, η εφημερίδα που εκφράζει το κυβερνών κόμμα στο οποίο και ανήκει μετοχικά, βασίζεται στα 500 εκατομμύρια των εσόδων από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, σημειώνει με νόημα ότι επίκειται συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για «απτά αποτελέσματα» μέχρι τον Ιούνιο από τις «χρυσές» τραπεζικές καταθέσεις, ότι κατατίθεται νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο και στο «ξετίναγμα» των λιστών της φοροδιαφυγής με διαφυγόντα κέρδη 2,5 δισ. ευρώ αλλά και των δημοσίων «συμβάσεων της διαφθοράς».
Είναι προφανές ότι με αυτό τον τίτλο η εφημερίδα, προφανώς γνωρίζοντας (;) τους κινδύνους που αυτό περικλείει θέλει να δηλώσει με έμφαση ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες χωρίς συμβιβασμούς με τους δανειστές και κυρίως χωρίς τη λήψη εισπρακτικών μέτρων.
augi-protoselido-lefta-yparxoun-500
Ο Λαφαζάνης δεν έχει ακριβώς την ίδια άποψη
Στον αντίποδα, η Αριστερή Πλατφόρμα δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη καθώς βασικό άρθρο στο ιστότοπο iskra.gr που εκφράζει τις απόψεις της έχει τίτλο «Οι αγορές εκβιάζουν τη χώρα»
Το κείμενο του άρθρου, έχει ως εξής:
Στο χορό των πιέσεων και των εκβιασμών προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, μπήκαν σήμερα και οι γύπες των αγορών, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους νεοαποικιοκράτες της Γερμανικής ΕΕ που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες για να στραγγίζουν κάθε ίχνος ρευστότητας και να κλείσουν όλες τις στρόφιγγες χρηματοδότησης.
Αποτέλεσμα των απροκάλυπτων αυτών εκβιασμών ήταν η άτακτη υποχώρηση όλων σχεδόν των δεικτών στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης, σημειώνοντας πτώση κατά 11,88%. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με πτώση 3,74% κοντά στα χαμηλά της ημέρας, στις 764,88 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 78,40 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 4,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 1,87%.
Προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου έρχεται αμέσως μετά την άρνηση του EFSF να επιστρέψει το 1,2 δισ. ευρώ, που δικαίως διεκδικεί η κυβέρνηση και που έρχεται αμέσως μετά τις δύο αποφάσεις της ΕΚΤ να μην επιστρέψει τα κέρδη του 1,9 δις. ευρώ που είχε από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και το «βέτο» που έθεσε προς τις ελληνικές τράπεζες να μην αγοράζουν ελληνικά κρατικά ομόλογα!
Παράλληλα βέβαια για ακόμα μια φορά φανερώνεται ο βρώμικος ρόλος και των αγορών. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που έπαιξαν το ίδιο παιχνίδι, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ , όταν και επιχείρησαν άμεσα να πιέσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να αναδιπλωθεί και να μπει σε τροχιά ενός αδιέξοδου συμβιβασμού και αθέτησης του προγράμματος της.
Το ευρωπαϊκό κατεστημένο ακόμη πιο αδίστακτα και προκλητικά περισφίγγει τη θηλιά στο λαιμό της οικονομίας της χώρας, πιστεύοντας ότι έτσι θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα, για το οποίο την επέλεξε ο ελληνικός λαός, και να εφαρμόσει καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.
Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, που μαζί με την ελληνική ολιγαρχία και τα πιο κερδοσκοπικά τμήματα του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, έχουν εξαπολύσει το όργιο αυτό των απειλών, των εκβιασμών και των πιέσεων δεν θα τα καταφέρουν. Η Ελλάδα έχει – και μπορεί να βρει περισσότερες - εναλλακτικές λύσεις, που θα δώσουν ανάσες στο λαό και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια ανορθωτική πορεία του τόπου. Ο μονόδρομος της εξαθλίωσης και της λιτότητας έχει κλείσει τον κύκλο του.
http://www.koolnews.gr/politiki/591212/