3 Μαρτίου 2015

Ανήμποροι... βλέπουν τη χώρα να βουλιάζει


Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας ας τα παρατήσει προτού μας ρίξει στο παγόβουνο.

Τέτοια κατάντια για τη χώρα πράγματι δεν έχει ξαναγίνει. Τέτοιο μπάχαλο από μια κυβέρνηση μόλις ενός μήνα, ίσως στην παγκόσμια ιστορία να μην έχει καταγραφεί.....

Δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, παίζουν με το μέλλον της χώρας και νομίζουν ότι κυβερνούν. Τέτοιες αλληλοαναιρέσεις, τέτοιες αυτοδιαψεύσεις και τέτοιο χάος στο μυαλό κορυφαίων στελεχών δεν έχει προηγούμενο. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδι αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση: Τη σωτηρία της πατρίδας.
Ακόμη κι αν η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κακή, μπροστά σ' αυτό το χάλι που μας κυβερνά φαντάζει με... Παράδεισο. Μόλις 32 μέρες από τότε που ορκίστηκε η... πρώτη φορά αριστερά και τα πάντα μοιάζουν σα να έχουν περάσει χρόνια. Μια κυβέρνηση με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Στελέχη βγαίνουν και λέει ο καθένας ότι του γουστάρει. Ο υπουργός Οικονομικών αμφισβητείται από τον μισό ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός μονίμως απών, έχει πάθει τον ίδιο «ιδρυματισμό» του Μαξίμου που έπαθαν και πολλοί προκάτοχοί του. Αφήνει τον Βαρουφάκη να εκτίθεται, αφήνει τη χώρα να διαλύεται και το μόνο που κάνει είναι να εξυφαίνει σενάρια συνωμοσίας και να τσακώνεται με άλλους πρωθυπουργούς, δημιουργώντας ένα πολύ αρνητικό περιβάλλον για τη χώρα.
Αυτοί που έλεγαν ότι «η ελπίδα έρχεται» έχουν καταφέρει να την σκοτώσουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και η Ελλάδα ζει το απόλυτο μπάχαλο. Αυτό που ο Βαρουφάκης λέει κομψά «δημιουργική ασάφεια» είναι ουσιαστικά το χάος.
Δεν είναι ότι ο υπουργός δίνει καμιά δεκαριά συνεντεύξεις την ημέρα ακκιζόμενος και μοιάζει με «φτιαγμένο» ακούγοντας τη φωνή του. Είναι ότι έχει παρουσιάσει τόσα διαφορετικά σενάρια για την οικονομία που κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Πότε λέει ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ αλλά όχι στα βασικά προϊόντα, αλλά σε ένα που δεν θα έχει σημασία. Λίγο μετά λέει ότι θα αυξομειωθούν οι συντελεστές ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος, ενιαίος στο 15%-16%. Και προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά στην κοινωνία και την οικονομία ενώ μέσα από την κυβέρνηση λένε ότι δεν ξέρει τι λέει. Μάλιστα άλλο στέλεχος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Μπαλάφας λέει ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ποτά και τα τσιγάρα.
Κι αν για τον ΦΠΑ η σύγχυση δεν κοστίζει τόσο για σκεφτείτε τι γίνεται με το χρηματοδοτικό κενό. Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού και δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο πριν χρεοκοπήσουμε. Μαζεύουν σαν τους ζήτουλες τα αποθεματικά των Ταμείων για να πληρώσουν το ΔΝΤ αλλά και πάλι τα νούμερα δε βγαίνουν. Την ίδια στιγμή ο ένας λέει ότι θα ζητήσουμε παράταση και ο άλλος λέει ότι θα χύσουμε αίμα για να πληρωθούν οι δόσεις. Και μόλις έρχεται το μαντάτο από την Εσπερία ότι μη αποπληρωμή σημαίνει στάση πληρωμών τι κάνουν; Βάζουν την ουρά στα σκέλια και κάνουν συσκέψεις όπου αποφασίζουν να στείλουν τον Βαρουφάκη στο Eurogroup με «πακέτο προτάσεων» που θα πείσουν τους δανειστές. Ελπίζουμε μόνο να μην πάει με τίποτε θεωρίες των παιγνίων και τον πάρουν πάλι στο ψιλό οι άλλοι υπουργοί.
Κι όλο αυτό το χάος συμβαίνει την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να κερδίζει μέρες από τον κυβερνητικό της βίο αλλά δεν κάνει τίποτε για να ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σταθεροποίησης της Ελλάδας. Οι μισοί θέλουν να βγούμε από το ευρώ, οι άλλοι μισοί να μείνουμε στην ευρωζώνη αλλά να κάνουμε ό,τι μας γουστάρει. Κανένας σοβαρός σ' αυτή την κυβέρνηση και σ' αυτό το κόμμα υπάρχει;
Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας ας τα παρατήσει προτού μας ρίξει στο παγόβουνο. Μπορεί να έχει «ψηλώσει» βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, όμως, όταν το καράβι θα βουλιάξει δεν θα έχει που να κρυφτεί.
Αν πάλι θέλει να δείξει πατριωτισμό και να σώσει τη χώρα ας κάνει το συντομότερο δυνατόν τις κινήσεις που θα την βγάλουν από το αδιέξοδο. Ας διώξει δύο – τρεις που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε καραγκιόζ μπερντέ και ας πάρει τις αποφάσεις του για το ποιος θα ακολουθήσει και ποιο θα είναι το μέλλον της πατρίδας.