4 Μαρτίου 2015

ΔΕΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ......





 του Γιάννη Κούρτη

Συγχαρητήρια στην φιλολαϊκή κυβέρνηση που προσκυνά τους Φωτόπουλους!!!

 Την ώρα που η κοινωνία συνεχίζει να ζει μετρώντας ακόμη και το 1 ευρώ από τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις συνδικαλιστές της ΔΕΗ διεκδικούν προνόμια και επιδόματα, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τριγύρω...


Ο δε πρόεδρος της ΔΕΗ κύριος Αρθούρος Ζερβός νομίζει ότι βρίσκεται στο μαγαζί του πατέρα του και μπορεί να μοιράζει αυξήσεις και επιδόματα στους υπαλλήλους!!

Αν η ΔΕΗ έχει κέρδη ας τα μοιράσει ο κύριος Ζερβός στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας αντί να τους κόβει το ρεύμα και όχι στην τροφή των υπαλλήλων της..

 Τις τελευταίες εβδομάδες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΔΕΗ αφού πρώτα εξασφάλισαν διά παντός την εργασία τους με την σφραγίδα του κυρίου Λαφαζάνη, ο οποίος δήλωσε πως η ΔΕΗ ούτε τεμαχίζεται ούτε ιδιωτικοποιείται. έσπευσαν με επιστολή τους στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλο, ζητώντας να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση στην αμοιβή των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που είναι λίγο πάνω από 4.200 ευρώ το μήνα, διότι με αυτόν τον τρόπο θα παρασυρθούν προς τα κάτω και οι μισθοί των διευθυντών στη ΔΕΗ και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα.

 Από πότε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ έγιναν και εκπρόσωποι των γενικών γραμματέων των υπουργείων και δεν το ξέρουμε;

Η κυβέρνηση τι λέει για όλα αυτά;;

Ποιούς νομίζουν ότι κοροϊδεύουν όταν λένε ότι οι αυξήσεις αυτές δεν θα περάσουν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;;

Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι οι οι αυξήσεις αυτές δεν φορολογούνται στο επίπεδο των υπαλλήλων (αφού θεωρούνται τροφεία);;

 Παράλληλα φροντίζουν για την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών μέσω της νέας Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας, ώστε να λαμβάνουν όλα τα επιπλέον επιδόματα, όπως αυτό της βάρδιας, άσχετα αν οι ίδιοι δεν εργάζονται επιπλέον ώρες τα βράδια αφού το επιτρέπει η συνδικαλιστική τους ιδιότητα!!!

 Ακόμα πιο προκλητική η απαίτησή τους να ζητούν χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών σωματείων, που οι ίδιοι διαχειρίζονται, από τα ταμεία της ΔΕΗ, δηλαδή από τους καταναλωτές οι οποίοι σπεύδουν να κάνουν διακανονισμούς ή να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ!!!!

 Αλήθεια κύριοι τι πιστεύετε;;;;;

Ότι όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν τους ίδιους μισθούς όπως εσείς;;;;;

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με 489 ευρώ και καλούνται να πληρώσουν εκτός όλων των άλλων και το ρεύμα που εσείς ακόμα κι αυτό το πληρώνετε μειωμένο;;;;;

 Και βέβαια η πρόκληση συνεχίζεται μέσω των δηλώσεων περί υποχώρησης βιοτικού επιπέδου ή αδικίας για κάποιους που βλέπουν το μισθό τους να μειώνεται επειδή εκλέχθηκαν συνδικαλιστές λες και τους έβαλε κάποιος με το ζόρι στο συνδικαλιστικό σωματείο ή προσήλθαν οι ίδιοι εθελοντικά!!!!

 Ως συνδικαλιστής του αμιγώς ιδιωτικού τομέα με γνώμονα την κοινωνική μου ευαισθησία και ΟΧΙ της τσέπης μου λέω ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ κύριοι "συνάδελφοι" μόνο εντός εισαγωγικών βέβαια που έχετε το θράσος να επιβαρύνετε τον κρατικό προϋπολογισμό με τις παράλογες απαιτήσεις σας!!!!!

 Επισημαίνω και πάλι ότι ΔΕΝ είμαι της λογικής να ψωφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά ως συνδικαλιστής του ιδιωτικού τομέα ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ για κανένα λόγο να "ψοφήσουν" οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για να απολαμβάνεται εσείς τα παράλογα προνόμιά σας!!!!!