27 Μαρτίου 2015

Βόμβες Ρ. Μακρή: Οι άξιοι και έντιμοι δεν μπαίνουν στην κυβέρνηση

 
Πυρά κατά Καμμένου και ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η Ραχήλ Μακρή, μέσω του Αlpha 989. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Αντιθέσεις, με τον Πέτρο Κουσουλό (και τον απόντα Δήμο Βερύκιο), χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό» τη...
συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κυβερνά μόνος του κι όχι με ανθρώπους που τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα».
Επίσης, κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να σταματήσει τα ταξιδάκια και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του υπουργείου του.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Καμμένο. Απλά όταν είναι κάτι που δεν μ’ αρέσει, θα το πω. Τί θα γίνει με το πρώτο Σώμα Στρατού, θα το ανοίξει ή όχι; Αυτά είναι ουσιαστικά θέματα. Ναι, έχει παράξει (έργο): ταξιδάκια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, πρόσθεσε πως ο κ. Καμμένος δεν είπε ποτέ ότι θα αφήσει τους τζιχαντιστές να πάνε στην Ευρώπη.
Η κα Μακρή εκτίμησε ότι «θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Φυσικά είμαστε σε πόλεμο, ο Τσίπρας οφείλει να διαπραγματευτεί ουσιαστικά» ενώ αναφερόμενη στα ζητήματα διαφθοράς είπε πως «θα τα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, θέλει προσοχή, δεν παίρνεις ξαφνικά τα μαγικά ραβδιά. Ναι θα συγκρουστεί (ο Τσίπρας) με τους ολιγάρχες».
Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Κατρούγκαλου είπε πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, αν και πρόσθεσε πως «αυτός που έχει την ευθύνη είναι ο πρωθυπουργός, αυτός ορίζει ποιοί θα είναι υπουργοί. Άλλοι πρέπει να κρίνουν την αξία σου και αν μπορείς να βοηθήσεις και που. Υπάρχουν άλλα κριτήρια για να υπουργοποιηθεί κάποιος, δεν περιμένω οι έντιμοι να γίνουν υπουργοί».
Σε ερώτηση για τη SIEMENS η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ο Βαρουφάκης πρέπει να ζητήσει εξέταση για τη στάση του δημοσίου. Το ΝΣΚ βγάζει μια απόφαση που δεν είναι δεσμευτική για τους υπουργούς, είναι σαν μπούσουλες αλλά όσες έχω δει είναι τραγικές».
Η κα Μακρή είπε πως μιλάει ελάχιστα με τον Υπουργό Οικονομικών ενώ σε ερώτηση τι θα του έλεγε αν τον συναντούσε, είπε «θα έλεγα στον κ. Βαρουφάκη να μην κάνει τη φωτογράφηση που έκανε στο Paris Match».
Για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ξεκαθάρισε πως «εγώ δεν θα το ψηφίσω αν τεθεί, κατ’αρχήν στα μέρη που είναι κοντά στα παράλια με την Τουρκία. Αντίθετα, πρέπει να μειωθεί για να είναι ανταγωνιστικά».
Τέλος, αναφέρθηκε στην περιοδεία που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στο Νομό Κοζάνης με τον Π. Λαφαζάνη λέγοντας: «κάναμε μια πολύ ωραία περιοδεία με τον Λαφαζάνη, πηγαίναμε σε διάφορα συνεργεία και ζήτησε και ο ίδιος να δει εργολαβικούς εργαζόμενους, να δει τις συνθήκες στα ορυχεία. Είπε ότι θα σταματήσει το δουλεμπόριο στους χώρους του ΔΕΗ και ότι θα περιορίσει τις εργολαβίες. Είναι 20 χρόνια το σκλαβοπάζαρο εκεί, με μισθούς πείνας. Μόνο πέρυσι είχαμε 3 θανατηφόρα ατυχήματα».
http://www.ereportaz.gr/vomves-r-makri-i-axii-ke-entimi-den-benoun-stin-kivernisi/