21 Απριλίου 2015

Έλεος κύριε Αρβανιτόπουλε!

 
Τις τελευταίες εβδομάδες στον Πειραιά είχε βγει Silver Alert. Αναζητούνταν καλοντυμένος κύριος, βουλευτής και πρώην υπουργός, ο οποίος αφού έγραψε... ιστορία στο χώρο που υπηρέτησε στη συνέχεια ήπιε το αμίλητο νερό.
Μέχρι και ανακοινώσεις από μεγαφώνου στο...
Στάδιο Καραϊσκάκη έκαναν στα ματς του Ολυμπιακού. Ανησύχησε μέχρι και ο Πρόεδρος – δημοτικός σύμβουλος.
Και ξαφνικά, εμφανίστηκε και πήγε η ψυχή μας στη θέση της. Ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εμφανίστηκε και μίλησε στο ραδιόφωνο του... Προέδρου που ανησυχούσε.
Και μετά από τόση αφωνία.... ζήτησε έκτακτο συνέδριο της ΝΔ ώστε να ανασυγκροτηθεί ιδεολογικά ενώ ερωτηθείς για τον Κώστα Καραμανλή άφησε να εννοηθεί πως πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή λέγοντας πως «το πολιτικό κεφάλαιο Καραμανλής έχει αυγατίσει».
Τι να σχολιάσουμε. Ότι ο Αρβανιτόπουλος έγινε κάποιος επί Σαμαρά; Ότι του εμπιστεύτηκαν το υπουργείο Παιδείας κι αυτός... αβγάτισε την οργή του κόσμου; Ότι η... μεταρρύθμιση και το όραμά του ήταν ένα «άδειο πουκάμισο»; Κατά τα λοιπά, ξεπληρώνει όποιον τον έκανε κάτι σ' αυτή τη ζωή.
Ζητά λοιπόν έκτακτο συνέδριο, υπόθεση που έχει λήξει προ πολλού, όμως τότε ο Αρβανιτόπουλος είχε πιει ξανά το αμίλητο νερό. Ζήτησε ιδεολογική ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας. Κι εμείς μαζί του, αλλά δε μας λέει ο κ. Αρβανιτόπουλος πώς θα γίνει; Τι σημαίνει ανασυγκρότηση και σε ποια κατεύθυνση; Γιατί δεν κάνει κάποια πρόταση; Γιατί δεν έκανε όταν ήταν υπουργός; Προφανώς τότε... διάβαζε και δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τα ποταπά.
Τώρα που έχει άπλετο χρόνο τον ξοδεύει στο πώς θα υπονομεύσει την ηγεσία του κόμματός του. Και βεβαίως, λόγω ένδειας ιδεών επικαλείται κι αυτός τον Καραμανλή. Όπως οι «τυφλοί» που βλέπουν το φως τους μπροστά στα ιερά τοτέμ. Ετερόφωτοι συνήθως είναι οι αποτυχημένοι πολιτικοί που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι χωρίς «αβάντες», επιχειρηματικά στηρίγματα και ψευτοολυμπιακά αισθήματα δεν θα ήταν πουθενά.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος όπως θα θυμάστε, όταν η ΝΔ έδινε μάχη για να κερδίσει το δήμο Πειραιά φωτογραφιζόταν με τον αντίπαλο, τον Μόραλη, τον Μαρινάκη, τον Κόκκαλη. Αλλά έτσι είναι: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.