20 Απριλίου 2015

Σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό προχωράει η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πρακτική την οποία συνεχώς κατάγγειλε στο παρελθόν ως αντιδημοκρατική...

 
Σενάριο ρήξης (;) δείχνει να εξετάζει η κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εσωτερική στάση πληρωμών. Σήμερα προχώρησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η ΠΝΠ έχει αναδρομική ισχύ από τις 17 Μαρτίου και προς το παρόν εξαιρεί τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και τα ασφαλιστικά ταμεία τις διοικήσεις των οποίων η κυβέρνηση έχει καλέσει να μεταφέρουν «εθελοντικά» τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση προχωράει σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό και μάλιστα παρακάμπτοντας τη βουλή με ΠΝΠ, πρακτική την οποία συνεχώς κατάγγειλε στο παρελθόν ως αντιδημοκρατική.
Η ΠΝΠ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Για την ΠΝΠ κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι πρόκειται για διαδικασία μέσω της οποίας η κυβέρνηση στοχεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για την έκδοση τίτλων βραχυπρόθεσμου δανεισμού (repos).

Σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό προχωράει η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις! photo - 1