28 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: «Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όχι την κυβέρνηση»


«Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας....

«Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μεϊμαράκης, σε σαφή δήλωση-μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε πει ότι όσα είναι σωστά νομοσχέδια θα τα ψηφίζουμε. Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση. Ακόμα και αυτήν την κακή συμφωνία του κ. Τσίπρα μπορούμε να δούμε πως θα τη βελτιώσουμε παραμένοντας στην Ευρώπη», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε καταστροφική μια τέτοια προοπτική, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, εφόσον το ζητήσει ο κ. Τσίπρας.
«Πιστεύω ότι οι εκλογές θα ήταν ολέθριες για τη χώρα. Μία κυβέρνηση φαίνεται εάν έχει δεδηλωμένη σε πρόταση μομφής. Αυτά είναι εφευρήματα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και ο κ. Τσίπρας δε θέλει εκλογές. Φοβάται ότι θα πάει σε εκλογές επειδή κάποιοι θα θελήσουν να τον ρίξουν. Τα εσωκομματικά ζητήματα δε μπορεί να γίνονται εθνικά. Ας προσπαθήσει να βρει λύσεις μέσα από την παρούσα Βουλή. Αν τα οικονομικά ζητήματα λύνονταν με εκλογές θα κάναμε κάθε εβδομάδα», σημείωσε.
Και συμπλήρωσε: «Εάν μας ζητήσουν εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης θα το σκεφτούμε θετικά. Δε μας το έχουν ζητήσει. Εάν αυτό ζητηθεί, η Νέα Δημοκρατία δεν θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον».
Ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στην υπόθεση του τέως υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη ότι «εάν ο κ. Τσίπρας το ήξερε είναι συνένοχος, εάν δεν το ήξερε είναι επικίνδυνος».
«Εάν ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τι γινόταν, τότε αυτό δείχνει το επικίνδυνο του ανδρός. Ο κ. Τσίπρας έχει την τύχη να έχει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση. Οι πολίτες θα καταλάβουν πως η στάση της αντιπολίτευσης κράτησε τη χώρα στο ευρώ και την ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Και συνέχισε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε τη σοβαρότητα και τη χημεία που απαιτούσαν οι καιροί. Προτείνουμε η ήδη υπάρχουσα εξεταστική επιτροπή να καλέσει τον κ. Βαρουφάκη. Σενάρια για δυσμενείς εξελίξεις κάνουν όλα τα υπουργεία. Κι εγώ, όταν ήμουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανα. Αλλά τα έκανα με τους αρχηγούς. Δεν τα έκανα με παιδικούς φίλους. Εμείς θεωρούσαμε ως δεύτερο πλάνο ένα σχέδιο που θα μας κρατούσε στο ευρώ. Δεν συζητήθηκε ποτέ η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης έλεγε ότι εφόσον μπήκαμε στο ευρώ, δεν μπορούμε να βγούμε. Εμείς εξαντλούμε πολιτικά τα μέσα. Θέλουμε να καταδειχτεί η πολιτική ευθύνη», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.