2 Ιουλίου 2015

Χοντράδα Καμμένου: Ο Στρατός διασφαλίζει την εσωτερική σταθερότητα της χώρας !

 
Απίστευτο, ο Καμμένος λέει ότι ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Μα, καλά σε ποια εποχή νομίζει ότι ζει; Εντάξει ο Καμμένος, αλλά ο πρωθυπουργός γιατί κάνει ότι δεν ακούει όταν λέγονται τέτοια μπροστά του;...

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει προκλητικές τις δηλώσεις του Π. Καμμένου, και υπογραμμίζει: «Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε! Στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης! Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα!»
Ο Καμμένος, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον κ.Τσίπρα ανέφερε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Και κατέληξε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».
Η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Άμυνας, έγινε μετά τους τριγμούς, χτες, εξαιτίας της «πρότασης» του μεγάρου Μαξίμου προς την τρόϊκα για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ύψους 600 εκ. ευρώ το ’16 και το ’17. Αμέσως μετά, ακολούθησε όργιο «φημών» και «διαρροών» από το υπουργείο Αμύνης ότι παραιτείται ο Πάνος Καμμένος, αλλά οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου, ενώ ανέφεραν όλα αυτά, έλεγαν λίγο μετά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι γνωστές κουτοπονηριές, δηλαδή, κύκλων (!) του υπουργείου. Έτσι, το απόγευμα ακολούθησε η «αυτοδιάψευση» του μεγάρου Μαξίμου και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ότι «δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση αμυντικών δαπανών» (!). Κάτι που επανέλαβε ο κ.Τσίπρας και σήμερα στις κοινές δηλώσεις του με τον κ.Καμμένο. Λίγο πριν, είχε ξεκινήσει καινούργιο γαϊτανάκι ότι ο κ.Τσίπρας θα επισκεπτόταν την επομένη το υπουργείο, αν και κάτι τέτοιο μέχρι τη νύκτα δεν επιβεβαιωνόταν από το μέγαρο Μαξίμου. Τελικώς, αργά τη νύκτα έγινε γνωστό ότι θα πάει στο υπουργείο Άμυνας, σήμερα στις 10.
Για όλα αυτά, ο συντονιστής Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, είπε: «Ο κ. Πρωθυπουργός με την υπογραφή του πρότεινε μειώσεις 600 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και απολύσεις προσωπικού. Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένος διαβεβαίωνε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Παράλληλα, εκφόβιζε στελέχη του Στρατεύματος, λέγοντας πως δήθεν οι δανειστές ζητούν απολύσεις την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας πρότεινε τις περικοπές των 600 εκ. ευρώ και τις απολύσεις!
Όλα αυτά τα κωμικοτραγικά προσπάθησε να τα «μπαλώσει» η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ. Τα έκανε όμως χειρότερα, γιατί δεν αποδείχτηκε μόνο ψεύτης, αποδείχτηκε και δειλός, γιατί δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο ψευδόμενος Πρωθυπουργός που υπογράφει τις περικοπές των 600 εκ. ευρώ συνάντησε τον ψευδόμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης που διαδίδει πως τάχα οι δανειστές ζητούν απολύσεις στο Στρατό για να «πουλήσει» την αποτροπή τους! Άδικος ο θλιβερός κόπος τους! Τζάμπα τα ψέματά τους! Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διδάσκονται περί ηγεσίας στις Σχολές τους και αντιλαμβάνονται πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν!»