2 Ιουλίου 2015

Σάλος από τις δηλώσεις Καμμένου


Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό».
Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, δήλωσε:....
«Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!» σημειώνει ο κ. Τασούλας, προσθέτοντας ότι «στις δημοκρατίες ο στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η αστυνομία».
«Η πολιτική του κολιγιά με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα» κατέληξε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν σχετίζεται μόνο με την Ευρώπη, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία.
Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε η εισαγωγική τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που επισκέφθηκε σήμερα το Πεντάγωνο.
«Για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, είναι σημαντικό να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό…» είπε ο κ. Καμμένος, προκαλώντας αίσθηση και ερωτήματα, καθώς είθισται οι Ένοπλες Δυνάμεις να εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από εξωτερικές απειλές -και όχι στο εσωτερικό.
Ο κ. Τσίπρας, πάντως, του οποίου οι σχέσεις με τον κ. Καμμένο φημολογείται εσχάτως ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, είτε δεν άκουσε είτε δεν θέλησε να διορθώσει τον υπουργό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος φέρεται να αντέδρασε έντονα και να απείλησε με αποχώρηση, όταν η ελληνική πλευρά πρότεινε στους δανειστές μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται νά άσκησε βέτο, υποχρεώνοντας έτσι το πρωθυπουργικό γραφείο να βγάλει ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει πρόταση για περικοπή των αμυντικών δαπανών.
Ποτάμι: Ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται…

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του σχολίασε όσα είπε ο κ. Καμμένος:
«Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις “…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας…” παρουσία του Πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει.

»Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον Υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης.
»Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται.
»Το κλίμα πόλωσης και ανασφάλειας που ηθελημένα καλλιεργείτε, οι εντυπώσεις που αφήνετε να αιωρούνται, και η υφέρπουσα κινδυνολογία του διαγγέλματος είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητας ή σχεδίου σε εξέλιξη;
»Και μόνο με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος κινείστε έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Μην συνεχίζετε. Αρκετά».
ΠΑΣΟΚ: Οι μάσκες έπεσαν, να φύγει ο Καμμένος
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολίασε:
«Συγχαρητήρια Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα που ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του Υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι οι “Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας” δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα.

»Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.
»Αυτή η φράση φέρνει στο μυαλό μας αλήστου μνήμης εποχές, με αυταρχισμούς, γύψους και χούντες.
»Μετά από αυτό θεωρούμε ως πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό, την παραμονή του κ. Καμμένου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
»Κύριε Τσίπρα. Εάν δεν παραιτηθεί σήμερα ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς.
»Οι μάσκες του κ. Καμμένου έπεσαν. Η αριστερά δεν μπορεί να σιωπά με το «Σοκ και Δέος» για την Δημοκρατία».