4 Αυγούστου 2015

Αποκάλυψη: Δολοφονία μιας χώρας


Πως το λόμπυ της δραχμής «έφαγε» τον Σαμαρά για να εφαρμόσει τα σκοτεινά σχέδιά του.
 
H δραματική πτώση στο Χρηματιστήριο, η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών μπορεί για τους περισσότερους να μη σημαίνει και πολλά. Ποιος ασχολείται με τις μετοχές όταν δεν....
έχει ούτε τσιγάρα να αγοράσει; Ποιος ασχολείται με τον Γενικό Δείκτη όταν παίρνει 60 ευρώ από τις τράπεζες;
Έτσι είναι αν έτσι νομίζουμε. Το Χρηματιστήριο και η κατάρρευσή του είναι η σφραγίδα της διάλυσης της χώρας. Είναι οι τελευταίες ημέρες της οικονομικής Πομπηίας της χώρας η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από τη στιγμή που πολιτικά ο κόσμος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, απερίσκεπτα και επηρεαζόμενος από το λόμπι της δραχμής.
Από πέρυσι τέτοια εποχή ξεκίνησε η τελευταία επίθεση συγκεκριμένων επιχειρηματιών που κάνουν τρελές δουλίτσες στην Ελλάδα, αλλά έχουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό. Που ελέγχουν μίντια, κάνουν αγαθοεργίες και ταυτόχρονα παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τους νεόκοπους της Αριστεράς. Για σκεφτείτε πώς ξεκίνησε η κατηφόρα. Τότε που το συγκεκριμένο λόμπι αποφάσισε να τελειώσει με τον Σαμαρά, να εκμεταλλευτεί ασφαλώς τα λάθη της κυβέρνησής του και να αναγορεύσει τον Αλεξάκη των καταλήψεων σε μέγα Αλέξη που θα σαρώσει την Μέρκελ και τους Ευρωπαίους.
Σκεφτείτε ποιοι με εφημερίδες, περιοδικά και κανάλια και με συγκεκριμένους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους έκαναν μάγκες τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, τους έπαιρναν συνεντεύξεις κάθε τρεις και λίγο με εντολή ασφαλώς των… αφανών αφεντικών.
Τώρα που όλοι αυτοί τάχαμου ομνύουν πίστη στο ευρώ είναι οι ίδιοι που υπογείως αποθέωναν τους δραχμολάγνους και τους έκαναν γνωστούς στο κοινό. Για να μην πούμε ότι τους χρηματοδότησαν κιόλας αλλά γι’ αυτά δεν υπάρχουν έγγραφα. Όλα μαύρα δίνονταν…
Το λόμπι της δραχμής με μεθοδικότητα προωθεί τη διάλυση της οικονομίας. Ακόμη και το δημοψήφισμα ήταν ιδέα τους για να φέρουν την αναστάτωση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κατάρρευση της οικονομίας. Ο Τσίπρας ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, ήξερε για τα capital controls και για τις επιπτώσεις που θα προκαλούσε, ήξερε και ότι το χρηματιστήριο θα διαλυθεί μέσα σε μια συνεδρίαση. Όμως, όπως καλά ξέρουμε ο Τσίπρας και η παρέα των σοσιαλιστών της δραχμής δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τα… εργαλεία του διαβόλου. Δεν πάει να καταρρεύσουν οι μετοχές και να εξαϋλωθούν τα χαρτιά; Δεν πάει να χάσουν τα λεφτά τους μικροί και μεγάλοι μέτοχοι, ας πρόσεχαν λένε στην κυβέρνηση.
Όμως, όλο το κλίμα δείχνει ότι συνολικά η οικονομία πνέει τα λοίσθια. Πρόκειται για μια σταθερή πορεία προς την έξοδο από το ευρώ και μια σειρά από στοιχεία το δείχνουν. Τεράστια ύφεση αναμένεται φέτος, το πρόγραμμα των δανειστών δεν μπορεί να βγει απλά και μόνο γιατί στηρίζεται σε προ δημοψηφίσματος στοιχεία. Τα μέτρα που ζητούνται είναι τραγικά και άκρως υφεσιακά οπότε τι νόημα έχει να μιλάμε για ανάπτυξη και για νοικοκύρεμα όταν κανένα νούμερο δεν μπορεί να βγει γιατί απλά η οικονομία βρίσκεται σε σοκ;
Άραγε έχουν υπολογίσει οι δανειστές και η κυβέρνηση ότι από τον Σεπτέμβριο δεν θα πληρώνει κανείς φόρους και άλλες οφειλές; Είτε γιατί δεν θα έχει είτε γιατί δεν θα γουστάρει να το κάνει; Και ότι το τέλος του έτους θα βρει τη χώρα σε πιο δεινή θέση απ’ ότι σήμερα;
Είναι σίγουρο ότι το λόμπι της δραχμής τρίβει τα χέρια του. Το σχέδιό του κυλάει ρολόι. Επέλεξαν τον Τσίπρα να κάνει την αρχή, ανακάλυψαν τον Βαρουφάκη να βάλει τα θεμέλια, έπαιξαν με την… καβάτζα τους τον Λαφαζάνη και σιγά σιγά ετοιμάζονται να δρέψουν τους καρπούς των προσπάθειών τους.
Βεβαίως για να το καταφέρουν αυτό έπρεπε να αποδυναμώσουν το ευρωπαϊκό μέτωπο το οποίο κατά κύριο λόγο εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία και το άλλοτε σοβαρό ΠΑΣΟΚ που τώρα είτε πήγε στο Ποτάμι είτε βρίσκεται στην Κουμουνδούρου.
Αυτοί αποδυνάμωσαν τον Σαμαρά, γιατί ήταν ο αστός που θεμελίωνε σταδιακά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτός ήταν που έδιωξε πέρυσι για τα καλά τον φόβο του Grexit από πάνω μας. Και να’ σου οι δήθεν λαϊκιστές της ΝΔ και φυσικά η αντιπολίτευση βγήκαν απηνείς διώκτες του Σαμαρά, του Στουρνάρα, των υπουργών που με συνέπεια οδηγούσαν το καράβι σε ασφαλές λιμάνι. Η ΝΔ άρχισε να κλυδωνίζεται, το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε και ενισχύθηκαν οι δυνάμεις των άκρων. Δηλαδή τα δύο «χέρια» του λόμπι της δραχμής που βοήθησαν όσο κανένας στο ξεχαρβάλωμα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.
Και πόσο ωραία πλασάρεται ο Αλέξης ως ο μοναδικός νέος που πλέον είναι ώριμος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας. Ενώ η ΝΔ τι είναι; Όπως έχουμε γράψει μοιάζει με ταβέρνα όπου μαζεύονται όλοι οι παλιοί καλοί φίλοι, λένε αστεία και θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία. Ο ταβερνιάρης κερνάει, το κρασί ρέει άφθονο, οι καλοκάγαθοι σύμβουλοι τρώνε και πίνουνε, λένε και καμιά πολιτική… μα…α για να περνά η ώρα την ίδια στιγμή που ο Αλέξης κάνει πάρτι στις στάχτες της χώρας. Κι ενώ καίγεται ο τόπος κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει για το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας από τη συμμορία του Μαξίμου σε αγαστή συνεργασία με το λόμπι της δραχμής που ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στα ερείπια.
Στην ταβέρνα η «ωραία ΝΔ» περιμένουν τον καλό πελάτη με τα κοψίδια να γεμίσουν τα τραπέζια, περιμένουν τον σωτήρα που θα πάρει στα χέρια του το μαγαζί μπας και σωθεί τίποτε από τη δύσμοιρη Ελλάδα. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό το λόμπι των δραχμολάγνων θα έχει πετύχει την αποστολή του και θα είναι αργά. Πολύ αργά για δάκρυα για την Ελλάδα, το αστικό κόμμα, την ευρωπαϊκή πορεία και φυσικά την ίδια την κοινωνία.
Όσοι νομίζουν ότι ενδιαφέρονται έστω και για το ελάχιστο για το πώς θα ζήσουν οι πολίτες τα επόμενα χρόνια είναι γελασμένοι. Είλωτες ψάχνουν για τις νέες μπίζνες που θα ανοίξουν.
Για φανταστείτε τους. Οι αρχηγοί του λόμπι της δραχμής στρίβουν τις μουστάκες τους όλο αυταρέσκεια. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Να φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάμε εμείς να φύγουμε από την Ευρώπη κι όχι να μας διώξουν οι άλλοι…