2 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα

 
 Παρόντες Σαμαράς - Καραμανλής στην Ρηγίλλης
Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης έχοντας ως φόντο την ιστορική έδρα του κόμματος και με σύνθημα «η Ελλάδα μπροστά» ανέβηκε στην εξέδρα μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της Νέας δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης....

Με φωτισμένο το νεοκλασικό κτίριο και με τις σημαίες της Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νέας Δημοκρατίας στο μπαλκόνι, οι μελωδίες του Σπανουδάκη και του Χατζηδάκι είχαν από νωρίς ζεστάνει αρκετά την ατμόσφαιρα.
Η οδός Ρηγίλλης 18 έζησε και πάλι στιγμές του ένδοξου παρελθόντος και ήταν όλοι εκεί: από τους νεολαίους της ΟΝΝΕΔ, μέχρι τους “απόμαχους” στρατιώτες της παράταξης. Ήταν εκεί βέβαια, με το χαμόγελο της αισιοδοξίας, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι αποθεώθηκαν από τους νεοδημοκράτες.
Από την αρχή της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης έκανε ειδική αναφορά σε όλους τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στους εκατομμύρια ψηφοφόρους και υποστηρικτές της παράταξης που έχουν δώσει τη ζωή τους για αυτό το κόμμα.
“Τιμάμε όλα τα ιστορικά στελέχη αλλά και όλους τους απλούς πολίτες” είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική μνεία σε όλους τους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο λόγος του κ. Μεϊμαράκη, ήταν από την αρχή δομημένος προκειμένου να “αποδομήσει” το δίλημμα “νέος-παλιός” που ως γνωστόν θέτει -πλέον- ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ομολογουμένως κινήθηκε ιδιαιτέρως έξυπνα, αφού, αντί να “πατήσει τη μπανανόφλουδα” και να απαντήσει στο νέο επιχειρούμενο διχασμό, προσπάθησε να παντρέψει τις δύο αυτές έννοιες.
Όπως τόνισε: απέναντι στο δίλημμα τους απαντάμε ότι το παλιό έχει μια ιστορία που είναι υπερήφανη, τίμησε τη χώρα. Αυτό το παλιό με την ψήφο του λαού κυβερνούσε. Δημοκρατικά μας έδινε το δικαίωμα και πρόσθεσε με νόημα πως τώρα (σσ ο Τσίπρας) “προσπαθεί να βρίσκει διχαστικά διλήμματα. Το παλιό με το νέο. Το παλιό με το νέο πρέπει να πηγαίνει μαζί. Ο ενθουσιασμός της νέας γενιάς με τους μεγάλους. Δεν θέλουμε να διχάζονται οι γενιές μας. είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί, και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας προς τα εμπρός.”, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι σημαίνει “πρόοδος”, τι σημαίνει ένα κόμμα να είναι “προοδευτικό” προσδιορίζοντας ως “μη προοδευτικό το να υιοθετείς κάθε τι καινούργιο χωρίς να εξετάζεις πρώτα αν αυτό είναι προς όφελος του λαού.
Ο ίδιος επίσης δήλωσε έτοιμος για το debate και έριξε το γάντι προς την πλευρά του κ. Τσίπρα.Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε επίσης άνοιγμα προς όλους τους ψηφοφόρους ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης: “απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες χωρίς να τους ρωτάμε τι ψηφίσαν χθες» τόνισε και επισήμανε “να μην πάει κανείς σε τιμωρητική ψήφο και στην ανοχή. Η τιμωρητική ψήφος κόστισε 90 δισ.”.
Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε τέλος “εντολή τετραετίας” ώστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία για να μπορεί όπως υπογράμμισε “να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.