3 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας από τους ρόλους της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί, στο πλαίσιο του δυνατού, αντικειμενική κι εποικοδομητική κριτική στην διοίκηση.




Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Σγούρου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παν. Χατζηπέρος, με αφορμή τις δηλώσεις για τον ένα χρόνο στην αντιπολίτευση του κ. Σγουρού στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της
χώρας δήλωσε τα εξής:...


Ένας από τους ρόλους της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί, στο πλαίσιο του δυνατού, αντικειμενική κι εποικοδομητική κριτική στην διοίκηση. Με τον τρόπο αυτό επιτελεί χρήσιμο έργο προς τους πολίτες. Ωστόσο, ο κ. Σγουρός από τη θέση της αντιπολίτευσης με τις πρόσφατες δηλώσεις του το μόνο έργο που «επιτελεί» είναι να προκαλεί τους πολίτες που και μνήμη και κρίση διαθέτουν.

Ειδικότερα λοιπόν σε ό,τι αφορά στα ΕΡΓΑ: του έχω επισημάνει κατ' επανάληψη στα Περιφερειακά Συμβούλια, ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Νήσων, που παραλάβαμε από την διοίκησή του, δεν ήταν ώριμο. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται πολύμηνες καθυστερήσεις, διακοπή των έργων, απρόβλεπτες οικονομικές  απαιτήσεις των εργολάβων (ενεργοποίηση ρητρών) κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ, και βέβαια ατέλειωτη ταλαιπωρία των κατοίκων.
Και για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος, θ' αναφερθώ ενδεικτικά σε μερικά απ' αυτά, ΜΟΝΟΝ για την Π.Ε. Νήσων:
Κεντρικός δρόμος Κυθήρων δεν είχε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από Δασαρχείο κι Αρχαιολογία [έχει γίνει διακοπή].
Παρόμοια ήσαν τα προβλήματα και με το τόσο σημαντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού των Σπετσών, του δρόμου
Δρυόπης -Γαλατα, αλλά και του γηπέδου της Ύδρας, που τα εγκαίνιά του έγιναν πρόχειρα πέρσι αλλά ακόμα δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τα παιδιά της Ύδρας γιατί δεν είναι ασφαλές. Έτσι αναγκαστήκαμε να εντάξουμε στον προϋπολογισμό 140.000 ευρώ επιπλέον προκειμένου να καταστεί ασφαλές.
Την ίδια ώρα οι Κυθήριοι ακόμα περιμένουν τα "τζάμπο" στο αεροδρόμιο του νησιού τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί, όμως μόλις τώρα αποσαφηνίστηκε το ιδιοκτησιακό και προχωρούμε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη σκοπιμότητας.
Άρα καλόν είναι ο τέως Περιφερειάρχης να είναι πιο προσεκτικός στην κριτική του γιατί εμείς δεν μπορούμε
να ξεχάσουμε τις ατέλειωτες ανθρωποώρες και τις ταλαιπωρίες που περνάμε για να ωριμάσουμε τα… προεκλογικά του έργα.