30 Νοεμβρίου 2015

Βορίδης: από τον Παπαδόπουλο στον Σαμαρά




Ο κύριος Μάκης Βορίδης σηκώνει (εκ νέου) το λάβαρο κατά της εθνικής συναίνεσης. Κοντά του και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Φτάνει να κοντράρουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ας θυμηθούμε σε τίτλους την μαγική πορεία του Μάκη Βορίδη στον ακροδεξιό ακτιβισμό και θα καταλήξουμε σε λογικά συμπεράσματα, για τα όσα παράλογα ενίοτε λεει και υποστηρίζει....


Ο Μάκης Βορίδης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1990.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1994, ο Μάκης Βορίδης ιδρύει το Ελληνικό Μέτωπο, το κόμμα με τις γνωστές ακραίες θέσεις, το οποίο στη συνέχεια, το 2005, προσχωρεί σύσσωμο, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Το 2011 ο πρώην «ακραίος» κύριος Βορίδης συμμετέχει ως υπουργός Μεταφορών,  σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Κάποια στιγμή το 2012, ο Μάκης Βορίδης μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη, προσχωρούν μετά από την ευγενική πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ και ξεκινούν μία ακόμη πιο «ευγενική» πολιτική διαδρομή. Μπαίνουν στο λεγόμενο πλυντήριο του εκδημοκρατισμού της φύσης τους και των ιδεών τους.

Όμως το φίδι της ακρότητας και του λαϊκισμού, υπάρχει μέσα τους και απλά περιμένει.

Έτσι όταν ανακηρύσσεται ομόφωνα νέος Πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την κοινοβουλευτική ομάδα και την πολιτική επιτροπή του κόμματος, ο Μάκης Βορίδης, σπεύδει να θυμίσει πως η ΝΔ δεν πρέπει να είναι ένα κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αλλά κυρίως της σκληρής δεξιάς που θα δώσει μάχες για τον αφανισμό της αριστεράς.

Ακόμη ο Μάκης Βορίδης είναι ο πολιτικός που το βράδυ των εκλογών, πρώτος αμφισβητεί την συσπείρωση που πετυχαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και άρα και τον αρχηγό της ΝΔ, υποστηρίζοντας το απίστευτο... πως η ΝΔ μετά το 15% του δημοψηφίσματος του Αντώνη Σαμαρά, θα έπρεπε να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, σε διάστημα μόλις 2-3 μηνών, ήτοι να φτάσει το 38%...

Ο Μάκης Βορίδης, μπαίνει στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ, μόνο επικοινωνιακά, καθώς δεν καταφέρνει να μαζέψει υπογραφές στήριξης, ενώ το καταφέρνει ο συνοδοιπόρος του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Μάκης Βορίδης, μένει μετέωρος και κάποια στιγμή εμφανίζεται στο MEGA όπου δηλώνει πως ο Πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός, αποκλείοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Παράλληλα στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους διαρρέει πως θα στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προσδοκώντας πόστα και εξουσίες.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν υποκύπτει φυσικά στις απαιτήσεις του για την αντιπροεδρία της ΝΔ και του δηλώνει πως με Μεϊμαράκη αρχηγό, δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι και άλλα παραμάγαζα.

Τότε είναι που ο Μάκης Βορίδης ανακαλύπτει την εξωκοινοβουλευτική υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα και την βρίσκει συμφέρουσα μιας και το γεγονός ότι θα είναι αρχηγός κάποιος που θα είναι εκτός βουλής δεν είναι πρόβλημα για τον Μάκη. Το αντίθετο τον βολεύει, αφού αυτός θα προκρίνεται για τη θέση του κοινοβουλευτικού αρχηγού στο πλαίσιο μοιράσματος θέσεων αντιπροεδρίας από τον ανενεργό Περιφερειάρχη.

Στο «κόμμα» Τζιτζικώστα έρχεται η σφαγή. Η επιλογή για τη συστράτευση Βορίδη, κάνει έξαλλους άλλους βουλευτές που ήδη περίμεναν και ονειρεύονταν σε μία Τζιτζικωστική ΝΔ, να είναι αρχηγόπουλα. Ασημακοπούλου, Κατσανιώτης, Μηταράκης, Κεδίκογλου, Σκρέκας και άλλοι Σαμαρικοί που στήριζαν Τζιτζικώστα, έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους αλλά και με το δίδυμο Τζιτζικώστα-Παπαμιμίκου. Όλοι εναντίον όλων.
Σε μία τέτοια ατμόσφαιρα και με αφορμή την πρόσκληση Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Μάκης Βορίδης παίζει το τελευταίο του χαρτί. Προτρέπει από το βήμα της Βουλής την παραίτηση Τσίπρα και την επιστροφή Σαμαρά, μπαίνοντας ξεκάθαρα στη γραμμή του πρώην Προέδρου ΝΔ που ζήτησε από την εφημερίδα «Εθνος» την παραίτηση Μεϊμαράκη (σε μία δύσκολη στιγμή για την ενότητα της ΝΔ) και που ποτέ δεν διέψευσε.

Ο Μάκης Βορίδης που τυλίχθηκε με το αγνό σεντόνι της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, σήμερα την αρνείται προτάσσοντας ως ανάγκη την επιστροφή του πολιτικού του προστάτη και καθοδηγητή, Αντώνη Σαμαρά και φυσικά αντιτάσσοντας το διχασμό...
Διότι, τον συμφέρει (μαζί και τον Γεωργιάδη), να χτυπούν τον Μεϊμαράκη για την εθνική συναίνεση που πρότεινε από τον Ιανουάριο του 2015, και επίσης να ξεχνούν την εθνική συνεννόηση που πρότεινε το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς.
Αλλά για τον ακραίο λαϊκισμό, κάθε ευκαιρία είναι καλή για να αλλοιώνονται απόψεις, τοποθετήσεις και όλα να σπεκουλάρονται στο βωμό της ιδιωτικού συμφέροντος.

Αυτός είναι ο Μάκης Βορίδης. Μία ακροδεξιά διαδρομή γεμάτη κυβιστήσεις και ανύπαρκτη πολιτική μπέσα. Ότι να ‘ναι και όπως να ‘ναι. 

Μάκης Βορίδης λοιπόν. Η περίπτωση του πολιτικού που ξεκινά την καριέρα του από τον Παπαδόπουλο και καταλήγει στον Σαμαρά, με μία στάση στον Τζιτζικώστα. Αν αυτό δεν είναι τυχοδιωκτισμός και επικίνδυνος ακραίος λαϊκισμός, τότε τι είναι;