1 Δεκεμβρίου 2015

Διπλός "γάμος" Τζιτζικώστα - Σαββίδη με φόντο έναν οικογενειακό έρωτα


Πως θα σας φαινόταν αν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας εμφανιζόταν στα επίσημα της Τούμπας με κασκόλ του ΠΑΟΚ, δίπλα από τον Ιβάν Σαββίδη που θα φορούσε μια μπλούζα της Νέας Δημοκρατίας; Κι αν ακριβώς δίπλα τους κάθονταν ο γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος σε κάθε ευκαιρία θα .....
αποκαλούσε τον Ελληνοπόντιο μεγιστάνα θείο; Το Spirto αποκαλύπτει σήμερα την σχέση του Ιβάν Σαββίδη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που γεννήθηκε μέσα από τον έρωτα της ανεψιάς του, Σόνιας,  με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ένας έρωτας που αναμένεται να φτάσει μέχρι την εκκλησία, ανοίγοντας διάπλατα την πολιτική πόρτα της Νέας Δημοκρατίας για τον φιλόδοξο Ιβάν που ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει… 
Όταν ο Ιβάν Σαββίδης προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα, κατάλαβε ότι σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς πολιτική γνωριμία. Στην προσπάθειά του να βρει λύση για τα χρέη του ΠΑΟΚ στο Δημόσιο, είχε ζητήσει ραντεβού από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσπαθώντας να τον πείσει να μην πληρώσει τις προσαυξήσεις που ανέρχονταν σε αρκετά εκατομμύρια. Τότε δεν είχε βρει ανταπόκριση, αλλά σήμερα  φαίνεται πως έχει την πιο ισχυρή επαφή, η οποία προέκυψε από το οικογενειακό του περιβάλλον και συγκεκριμένα από την ανιψιά του. 
Ο «κρυφός» έρωτας με τον Παπαμιμίκο
 Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Spirto κατάφερε να ανακαλύψει μια σχέση που όλοι ήθελαν να μείνει κρυφή. Εδώ και ένα χρόνο, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι ζευγάρι με την 29χρονη Σόνια Σαββίδη. Την εντυπωσιακή μελαχρινή δικηγόρο και μεταφράστρια που έκλεψε την καρδιά του πολιτικού, ο οποίος είναι ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του επίσης Θεσσαλονικιού υποψήφιου αρχηγού της ΝΔ, Απόστολου Τζιτζικώστα. Αν και η Θεσσαλονίκη είναι για τους ντόπιους ένα μικρό χωριό, ελάχιστοι γνώριζαν το μειδύλλιο ανάμεσα στον πολιτικό και την ανεψιά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Ακόμη και σήμερα, ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει για τη σχέση τους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι γνωρίστηκαν στις δικαστικές αίθουσες με δεδομένο ότι και οι δύο είναι δικηγόροι ενώ κάποιοι άλλοι έχουν βαφτίσει προξενήτρα την κοινή γνωστή και των δύο και πολύ φίλη της Σόνια, Εύα Καϊλή. Επίσης στη Θεσσαλονίκη κάποιοι υποστηρίζουν ότι όποτε τα καταφέρνουν «δραπετεύουν » με προορισμό την ορεινή Ρεντίνα, στα σύνορα Καρδίτσας-Ευρυτανίας, όπου διατηρεί σπίτι ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. 
Η «σκιά» του θείου
Η Σόνια Σαββίδη γεννήθηκε και πήγε δημοτικό σχολείο στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην πόλη Κουρσκ. Αργότερα, μαζί με την οικογένειά της βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τελείωσε το Λύκειο και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου. Μάλιστα έκανε την πρακτική της σε ένα από τα γνωστά δικηγορικά γραφεία της πόλης, του Χαράλαμπου Αποστολίδη, πρώην προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και πρώην μέλους του ΔΣ του ΠΑΟΚ. Συνήθως, την βλέπει κανείς δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη καθώς έχει και ρόλο μεταφράστριας.

Είναι η σκιά του είτε στο «στρατηγείο» του στο Μακεδονία Παλλάς, είτε στη σουίτα του στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι φιλόδοξη, εργατική και ήδη έχει ξεκινήσει το δικό της επιχειρηματικό σχέδιο, μιας και εμπορεύεται γούνες από την Καστοριά στη Ρωσία. Ο αγαπημένος της Ανδρέας Παπαμιμίκος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 14 Νοεμβρίου 1979 και φοίτησε στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές και έπειτα παρακολούθησε κύκλο σπουδών στον τομέα της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο Lille III της Γαλλίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη Νομική Επιστήμη και πλέον εργάζεται και ως δικηγόρος. Στα 22 του, αποτέλεσε το νεότερο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. 
Κοινός πολιτικός στόχος
Η σχέση του Ανδρέα με τη Σόνια φαίνεται πως έχει επηρεάσει της εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και έχει συνδέσει κατά κάποιο τρόπο το ποδόσφαιρο και την πολιτική. Όλοι γνωρίζουν ότι ο υποψήφιος που στηρίζει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως επίσης στη Θεσσαλονίκη όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτόν θα ήθελε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Ιβάν Σαββίδης. Η πολιτική και το ποδόσφαιρο έχουν συναντηθεί από κάθε άποψη στη συγκεκριμένη σχέση. Άλλωστε και ο γραμματέας της ΝΔ, στα εφηβικά χρόνια του ήταν μέλος της Εθνικής Ποδοσφαίρου Παίδων, όντας παίκτης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ωστόσο ένας τραυματισμός του στέρησε την περαιτέρω εξέλιξη στο χώρο. 

Ένας «διπλός» γάμος;
Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στο μέλλον να προκύψει και γάμος. Είτε αυτός αφορά τον Ανδρέα και τη Σόνια, είτε τον Ανδρέα και τον ΠΑΟΚ. «Θέλω να αφοσιωθώ στη δουλειά μου και να επενδύσω μαζί με τους συνεργάτες μου χρόνο στο δικηγορικό μου γραφείο. Θα γελάσεις, αλλά όνειρό μου - και ίσως το μεγάλο μου απωθημένο - είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ με μια ομάδα ποδοσφαίρου. Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται», είχε πει σε συνέντευξή του και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή, αν εγκαταλείψει την πολιτική, ο Ιβάν Σαββίδης να τον  πείσει να υπηρετήσει και την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Θέλοντας να κρατήσει κρυφή την σχέση του με την ανεψιά του Ιβάν, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είχε απαντήσει με νόημα στην ερώτηση, αν σκέφτεται να παντρευτεί. "Αυτά είναι τυχερά, δεν προγραμματίζονται. Από τη στιγμή όμως που έχουν αρχίσει να ασπρίζουν τα μαλλιά μου... Ναι, μάλλον φτάνει η ώρα να κάνω οικογένεια". Προφανώς, πριν πει κάτι τέτοιο, είχε στο μυαλό του, την όμορφη Σόνια που μπήκε στην ζωή του για να αλλάξει το πεπρωμένο του.
Πηγή: εφημερίδα SPIRTO