11 Ιανουαρίου 2016

Με αυτά τα χάλια ξεκινά τη πρώτη μέρα της η νέα ηγεσία στη Ν.Δ ; “Ο Κυριάκος διέλυσε τον καραμανλισμό, με τη βοήθεια Τζιτζικώστα, Άδωνη και Σαμαρά”


Η εφημερίδα “Kontra news” του Συγκροτήματος Κουρή, έχει το πιο… ομιλητικό εξώφυλλο για τη θριαμβευτική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μάχη ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.
“Ο Κυριάκος διέλυσε τον καραμανλισμό, με τη βοήθεια Τζιτζικώστα, Άδωνη και Σαμαρά”, αναφέρει η εφημερίδα, αποτυπώνοντας το κλίμα που διαμορφώθηκε σε εσωκομματικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία, και οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προεδρία της......

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χάραξε εξαρχής διαχωριστική γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή και τον καραμανλισμό, ενώ ενεργοί συμπαραστάστες και σύμμαχοί του ήταν οι δυο άλλοι υποψήφιοι, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Εκείνος ωστόσο που έκρινε την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με όσους παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το κομματικό γίγνεσθαι, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, η παρέμβαση του οποίου ήταν καθοριστική, με δεδομένο και το γεγονός ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός ήθελε από την πλευρά του να πετύχει μια πολιτική νίκη σε βάρος του Κώστα Καραμανλή.