12 Ιανουαρίου 2016

Το Ποτάμι βλέπει τον Αυγενάκη ως “αδύναμο κρίκο” του Μητσοτάκη


Στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη βρήκε το Ποτάμι έναν από τους “αδύναμους κρίκους” της εποχής Μητσοτάκη που ξεκίνησε στη Νέα Δημοκρατία, και προφανώς θα επιχειρήσει να το αξιοποιήσει αναλόγως.....

Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και είναι χαρακτηριστικό ότι, το βράδυ των επινίκιων πανηγυρισμών ήταν τόσο κοντά στον νέο πρόεδρο της ΝΔ στο πλάνο, ώστε εσωκομματικοί αντίπαλοί του να τον αποκαλούν, μιλώντας με δημοσιογράφους… “ντεκόρ”.
Σήμερα, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού, Λίνα Παπαδάκη, προέβαλε στην προσωπική σελίδα της στο Facebook μια ανάρτηση που αφορούσε τον Λευτέρη Αυγενάκη, και τις θέσεις που είχε πάρει κατά του καθηγητή Ρίχτερ.
“Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακούγεται πως θα αναλάβει ρόλο γραμματέα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αφορά στην Κ.Ο. ή στο κόμμα.
Ο κ. Λ. Αυγενάκης είναι από τους βασικούς διώκτες του Ρίχτερ, είναι φυσικό να “κολλάει” στη νέα ηγεσία της ΝΔ αλλά είναι αστείο να το παίζει φιλελεύθερος. Αμφιβάλλω αν με τέτοια πρόσωπα θα διεμβολίσει η ΝΔ το χώρο του κέντρου”, έγραψε η ανάρτηση, την οποία επικαλέστηκε η Λίνα Παπαδάκη.
Θα πρέπει να θυμήσουμε ότι ο καθηγητής Ρίχτερ είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και είχε παραπεμφθεί σε δίκη, για θέσεις τις οποίες διατύπωνε σε βιβλίο του για τη “Μάχη της Κρήτης”, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να έχει πρωτοστατήσει εντός της Βουλής εναντίον του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης προαλείφεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.