13 Ιανουαρίου 2016

Η εκλογή Μητσοτάκη “αποστρατεύει” Δένδια και… άλλους


Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί σε “αποστάτευση” μια σειρά από στελέχη της δικής του γενιάς, που συμπεριλαμβάνονταν στους δελφίνους του Αντώνη Σαμαρά.
Η πιο ηχηρή ίσως περίπτωση είναι ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος φαίνεται ότι θα… παρκάρει στο αξίωμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, με δεδομένη την ρητορική ικανότητά του, και τον μετριοπαθή λόγο του....

Μόνο που, όταν στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Κερκυραίος Νίκος Δένδιας, στην πρώτη κιόλας εμφάνισή του στη Β’ Αθηνών, κέρδισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατέλαβε την πρώτη θέση, πολλοί έβλεπαν στο πρόσωπό του το αντίπαλο δέος προς τον Αντώνη Σαμαρά, τουλάχιστον από την πλευρά των καραμανλικών.
Ο Νίκος Δένδιας είχε ενεργό ρόλο στην απόπειρα αλλαγής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας μετά το εκλογικό πατατράκ του Ιανουαρίου, οι… απέναντι όμως ήταν ισχυρότεροι, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να αποτρέψει την ανατροπή του, έχοντας ως πολιτικούς συμμάχους (μεταξύ άλλων) τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μάκη Βορίδη και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Οι δυο τελευταίοι, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης Μητσοτάκη στις προχθεσινές εκλογές, μια νίκη βέβαια που η πολιτική Ιστορία του τόπου θα πιστώσει πρωτίστως στον Αντώνη Σαμαρά, και τη μεθοδικότητα με την οποία κινήθηκε στο παρασκήνιο ο Μεσσήνιος πολιτικός.
Επανερχόμαστε στον Νίκο Δένδια λοιπόν. Από τη στιγμή που ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προέρχεται από τη δική του γενιά, είναι προφανές ότι ο επόμενος θα προέρχεται από τη… νεώτερη. Επομένως, ο Νίκος Δένδιας έχασε τη σειρά του. Και πλέον πρόχωρεί σε επαναπροσδιορισμό του ρόλου του μέσα στη Νέα Δημοκρατία και την ευρύτερη Κεντροδεξιά.
Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι ένας από τους τρεις Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας.