20 Ιανουαρίου 2016

Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και η αλλαγή του οργανωτικού πλάνου στην Νέα Δημοκρατία κ ΚΟΥΛΗ Μητσοτάκη?




 Ο άνθρωπος  του Μητσοτάκη στα Ιερά deal…O άνθρωπος που είναι μόνιμα αποσπασμένος από το γραφείο του Χατζηδάκη στο γραφείο του Μητσοτάκη, που δεν έχει γράψει 1 ώρα εργασίας στο υπουργείο οικονομικών και κρατάει απλά την θέση, βρέθηκε κοντά στον πρωτοσύγκελο Γαβριήλ και ανακατεύτηκε με τις ιερές μπίζνες χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν τα οικονομικά και επιχειρησιακά ανοίγματα  της Εκκλησίας προς τον.....
επιχειρηματικό κόσμο είχαν  ήδη αρχίσει με τα σχέδια για δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή που ανήκει στη Μονή Πεντέλης, σε συνεργασία με κινέζους επενδυτές. Η έκταση που θα χρησιμοποιούντο  για φωτοβολταϊκό πάρκο ήταν περίπου 3.000 στρέμματα από το σύνολο των 25.000, και το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 1 δισ. Ευρώ εκεί ανέλαβε ο σύμβουλος του τότε πρωτοσύγκελου Βασίλης Σπανάκης να κάνει την « Ιερή Μπίζνα». Τα 22.000 στρέμματα που θα απομεναν θα προχωρούσαν σε αναδάσωση   από τους ίδιους τους επενδυτές του έργου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν όμιλοι επιχειρήσεων...http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=321918
Το τότε  σκάνδαλο διαπλοκής Πολιτείας-Εκκλησίας το χαρακτηρίσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι την τροπολογία νομοσχεδίου, που αν είχε  ψηφισθεί, θα εδίνε τη δυνατότητα στην Εκκλησία της Ελλάδος να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό όρος.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρεται σαν μεσίτης της Εκκλησίας», ενώ ζητούσαν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία.

«Η τροπολογία για παραχώρηση έκτασης 23,500 στρεμμάτων στην Πεντέλη από την Πολιτεία για τις "ιερές" επενδύσεις φοβόμαστε πως αποτελεί ένα νέο σκάνδαλο διαπλοκής Πολιτείας-Εκκλησίας. Η πρόκληση είναι μάλιστα διπλή, καθώς ενώ απαγορεύεται για οποιονδήποτε επενδυτή να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πρακτικά οπουδήποτε στην Αττική επί του εδάφους, κάτι τέτοιο επιτρέπεται φωτογραφικά στην Εκκλησία και μάλιστα σε αναδασωτέα έκταση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούσαν να δρομολογηθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες όλων των κατάλληλων δημοσίων κτιρίων, σχολείων, γηπέδων, χώρων στάθμευσης κτλ. και να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για την τοποθέτηση πάνελ από νοικοκυριά στις γυμνές ταράτσες των πολυκατοικιών. ¨Ετσι λοιπόν έληξε άδοξα άλλη μία μπίζνα του συμβούλου χωρίς ένσημο...Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και η αλλαγή του οργανωτικού πλάνου στην Νέα Δημοκρατία κ Μητσοτάκη? Με ανθρώπους που ως επικεφαλής Συνδυασμών στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές δεν κατάφεραν να πιάσουν ή να περάσουν το 10%.