9 Ιανουαρίου 2016

Μεϊμαράκης: Να γίνει ξανά η ΝΔ δύναμη ελπίδας και προοπτικής


Τις θέσεις του για τη Νέα Δημοκρατία του μέλλοντος, καταθέτει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογραμμίζει τα εξής:....

“- Από τη διαδικασία αυτή δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι η Δημοκρατία μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Και όλοι μαζί θα πειθαρχήσουμε στη βούληση των ψηφοφόρων. Ολοι μαζί , ενωμένοι, θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση της παράταξης μας. Θα δώσουμε τη μάχη στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία, κοντά στους πολίτες, για να ανατρέψουμε την πολιτική της Κυβέρνησης που δημιουργεί νέα αδιέξοδα. Για να χαρίσουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
– Δεν είμαι αλαζόνας, ουτε εφησυχάζω. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι και στο δεύτερο γύρο οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας θα επιβεβαιώσουν κατά πλειοψηφία την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
– Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία που θα “μεγαλώσει” ξανά την παράταξη, ένα πρόσωπο που θα μπορούν να το εμπιστευτούν και πάλι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι πολίτες εκείνοι που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν άλλα κόμματα γιατί αισθάνθηκαν ότι δεν εκφράζουμε τις προσδοκίες τους. Η επόμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να προχωρήσει στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και πολιτικών με εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, που θα υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας μας κι όχι τις εντολές τρίτων.
Αυτή τη Νέα Δημοκρατία χτίσαμε όταν ήμουν ο πρώτος εκλεγμένος Γραμματέας του κόμματος και γι αυτό ζητώ την ψήφο των πολιτών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ιστορικά η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, που διασφάλισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της. Αυτή τη Νέα Δημοκρατία , την παράταξη της ευθύνης , που θα εκφράζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, θέλω και πάλι να την ξαναδημιουργήσουμε . Να την καταστήσουμε ξανά, με τη βοήθεια όλων των στελεχών και υποστηρικτών μας , πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας. Δύναμη ελπίδας και προοπτικής .

– Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας η οικονομία δεν θα είχε μπει σε ύφεση, αλλά θα είχαμε ανάπτυξη. Δεν θα έκλειναν οι τράπεζες και δεν θα υπήρχαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που έχουν κυριολεκτικά πλήξει την αγορά. Δεν θα υπήρχαν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις. Δεν θα κινδύνευε με κατάσχεση η πρώτη κατοικία των Ελλήνων. Η φορολογία είχε αρχίσει σταδιακά να μειώνεται, ενώ σήμερα αυξάνεται. Με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είχαμε πετύχει να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα , ενώ σήμερα έχουμε επιστρέψει στα ελλείμματα. Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει καμία σχέση με την δική μας πολιτική. Είναι μια βαθύτατα αντιαναπτυξιακή πολιτική, που δημιουργεί ύφεση στην οικονομία κι αυξάνει τα φορολογικά βάρη για όλους .
– Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περικοπές συντάξεων και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως έχουμε αποφασίσει πρόσφατα στην Κοινοβουλευτική μας ομάδα. Και δεν τα ψηφίζουμε, διότι εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που δημιουργεί ανάπτυξη. Αν η χώρα δεν είχε μπει ξανά σε τροχιά ύφεσης, με τις τράπεζες κλειστές και με capital controls, θα είχαμε πλεονάσματα. Δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να προχωρήσουμε σε μέτρα σαν αυτά που σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας, τόσο μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις στη φορολογία. Σας λέω λοιπόν, όχι σε μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων. Και μάλιστα θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους δανειστές πως αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι λάθος. Πάντως θα πρέπει η Κυβέρνηση να μας παρουσιάσει την πρότασή της”.