22 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΛΥΟΥΝ τους υπαλληλους του Ινστιτούτου Δημοκρατίας (του think tank της Νέας Δημοκρατίας) Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας (του think tank της Νέας Δημοκρατίας) Κωνσταντίνος Καραμανλής,  Μενέλαος Δασκαλάκης ενημέρωσε χθες έξι επιστημονικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου ότι…απολύονται. Συγκεκριμένα πέντε από αυτούς φεύγουν άμεσα, ενώ...


μία εκ των εργαζομένων θα απολυθεί σε δύο εβδομάδες, οπότε και λήγει η άδεια μητρότητας που έχει λάβει.

Είναι οι πρώτες μιας σειράς απολύσεων που ετοιμάζει η νέα ηγεσία του κόμματος, υπό το πρόσχημα της μείωσης του κόστους λειτουργίας, αν και οι πληροφορίες θέλουν τους απολυμένους να αντικαθίστανται από επιλογές του γραφείου του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πρόβλημα είναι ότι το Ινστιτούτο Δημοκρατίας δεν έχει χρήματα να καταβάλλει δεδουλευμένα εννέα μηνών που χρωστά στους εργαζόμενους αλλά και τις αποζημιώσεις και ως εκ τούτου πιέζονται οι επιστημονικοί συνεργάτες να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις! Πρόκειται για εξαιρετικούς νέους επιστήμονες που, ως επί το πλείστον, αμείβονταν με 785 ευρώ μηνιαίως. Η συνολική μισθοδοσία του Ινστιτούτου είναι περίπου 10.000 μηνιαίως.

Η απόφαση του κ. Δασκαλάκη έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις και μεγάλη αναστάτωση καθώς θεωρείται «άνωθεν απόφαση» που ίσως εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους στο κόμμα, αν και το πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας για να καταβληθούν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα δεν μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα.

Με τις απολύσεις αυτές «αποψιλώνεται» ουσιαστικά το Ινστιτούτο Δημοκρατίας και η Ν.Δ κινδυνεύει να γίνει το μοναδικό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη χωρίς think tank, ενώ μετέωρες μένουν και οι συνεργασίες του Ινστιτούτου με κορυφαίες κεντροδεξιές «δεξαμενές σκέψης» στην Ευρώπη, όπως το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ.

Τα αρνητικά σχόλια δίνουν και παίρνουν μεταξύ των εργαζομένων στη Ν.Δ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν δηκτικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει «με το καλημέρα» την πολιτική τάση του υπέρ των απολύσεων, συνεχίζοντας την πολιτική που απαιτούσε η τρόϊκα όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρρύθμισης.

Οι πληροφορίες θέλουν τον γνωστό επιστήμονα Παντελή Σκλιά που συνεργάζεται αμισθί με το Ινστιτούτο να διαμαρτύρεται έντονα στον κ. Δασκαλάκη, ενώ οι απολυθέντες σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά.
anatropinews.gr