3 Φεβρουαρίου 2016

Δούρου: 33,8 εκατομμύρια όφελος για τους πολίτες της Αττικής


Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει πως “η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ προχώρησε την Τρίτη στην υπογραφή της σύμβασης για τη λειτουργία του Αποτεφρωτήρα. Απόφαση – τομή προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών”.
Παράλληλα, σημειώνει:.....

“Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Με το προηγούμενο καθεστώς, τα τελευταία χρόνια, ο ΕΔΣΝΑ επιβαρυνόταν το χρόνο, κατά μέσο όρο, κατά 1.500.000 ευρώ περίπου.
Με τη νέα σύμβαση, και την είσπραξη από τον ΕΔΣΝΑ το μήνα 105.000 ευρώ, το Δημόσιο, όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά πληρώνεται με 1.260.000 το χρόνο, με τελικό όφελος, για τα επόμενα τρία χρόνια, 8,3 εκατομμύρια ευρώ.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης για το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και τη σημαντική μείωση του αρχικού κόστους από 76 ευρώ τον τόνο σε τελικό 32 ευρώ μεσοσταθμικά και παράλληλα σοβαρά περιβαλλοντικά οφέλη, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Αττικής να έχουν όφελος 8.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, άρα 25,5 εκατομμύρια κέρδος την τριετία.
Άρα, συνολικό όφελος για τους πολίτες της Αττικής σε περίοδο οικονομικής κρίσης, 33,8 εκατομμύρια ευρώ.
Και οι αποφάσεις αυτές δεν είναι παρά η αρχή. Η σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ συνεχίζει σταθερά την πορεία που έχει χαράξει προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος”.