25 Φεβρουαρίου 2016

Το ιστορικό κατάντημα της ΟΝΝΕΔ να αποκτήσει πρόεδρο με… απευθείας ανάθεση


Το ζήσαμε και αυτό… Στα χρόνια της θυελλώδους κρίσης, και της απώλειας εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς την πολιτική, ο “διορισμός” και όχι εκλογή προέδρου στην ΟΝΝΕΔ με… απευθείας ανάθεση, στον Βασίλη Γεωργιάδη, εκλεκτό του απερχόμενου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο, προκάλεσε τον αναμενόμενο σάλο στο εσωτερικό της Οργάνωσης.....

Αυτό βεβαίως είναι το λιγότερο. Το σημαντικό, και ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα, είναι το “τσαλάκωμα” των προσδοκιών που προκάλεσε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, για μια μεγάλη αλλαγή στην Κεντροδεξιά, για τον εκσυγχρονισμό της παράταξης, για άνοιγμα στην κοινωνία, για συμμετοχική Δημοκρατία.
Αντί όλων των παραπάνω, η ΟΝΝΕΔ και κατ’ επέκταση η Νέα Δημοκρατία πληρώνουν σήμερα το βαρύ τίμημα του “φάλτσου” Παπαμιμίκου, με τα βέλη εκ των πραγμάτων να φτάνουν μέχρι τη Συγγρού, τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, και φυσικά το γραφείο του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι από τις φορές που στην πολιτική στάθμιση των συνεπειών μιας επιλογής ή της… ανοχής σε αποκλίνουσες συμπεριφορές, υποτιμούνται οι μακροπρόθεσμες συνέπειες. Γιατί, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα αποχωρήσει από τη διοίκηση της ΝΔ στο Συνέδριο του Απριλίου. Το… legacy ωστόσο θα μείνει.
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε έναν πονοκέφαλο στο κεφάλι του, αναφορικά με όσα πρέπει να διορθώσει, για να ξαναγίνει η Νέα Δημοκρατία ελκυστική στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Και να αποβάλλει τοξικότητες…