15 Φεβρουαρίου 2016

Νέες ύβρεις κατά των αγροτών από τον Μπαλάφα: Είναι επιχειρηματίες - Θυμηθείτε τους φραουλάδες της Ηλείας





Υποστήριξε ότι ποτέ στο παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαιναν στο παρελθόν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κομματικές εκδηλώσεις..

 Σε νέες ύβρεις κατά των αγροτών προχώρησε το πρωί η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος τους παρομοίασε με επιχειρηματίες αλλά και με τους φραουλάδες στη Μανωλάδα της Ηλείας.....


Ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι οι αγρότες δεν έχουν αιτήματα κατηγορώντας τους ότι για κορωνίδα των επιχειρημάτων έχουν το αφορολόγητο 30.000 ευρώ.

«Ο αγρότης σήμερα δεν είναι ο αγρότης του προηγούμενου αιώνα, του Μαρίνου Αντύπα με 5-6 στρεμματάκια στη λάσπη. Πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες της Νότιας Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Ηλείας κλπ. με εργάτες που τούς δουλεύουν... και καλά κάνουν, και έχουν και πολλά κέρδη, και καλά κάνουν, αλλά δεν μπορεί να λες ‘δεν πληρώνω’. Θυμηθείτε τις ιστορίες στα θερμοκήπια της Ηλείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών χρησιμοποίησε, επίσης, ξανά το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τον Σεπτέμβριο στο λαό με το Μνημόνιο και «ο λαός μας έδωσε 7,5 μονάδες διαφορά». «Στο δύσκολο δίλημμα του Σεπτεμβρίου απαντήσαμε υπογράφοντας τη δύσκολη συμφωνία, και καλά κάναμε, και ο λαός μας ψήφισε για να την υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάς έδωσε 7,5% μονάδες διαφορά. Ο ελληνικός λαός είπε "προχωρήστε τη δυσάρεστη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο"» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τα αιτήματα των αγροτών υποστήριξε ότι «έχω ελέγξει, δεν μοιράζουν χαρτί με τα αιτήματά τους στα μπλόκα» προσθέτοντας: «Εγώ θα ήθελα να είχαν αιτήματα συγκεκριμένα οι αγρότες, γιατί αίτημα για αφορολόγητο 30.000 ευρώ δεν έχει ακουστεί ποτέ αυτό, και είναι κορωνίδα των αιτημάτων τους, έχει στοιχειώδη πιθανότητα αποδοχής αυτό όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τον ελληνικό λαό;».

Σχολιάζοντας τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως στις αγροτικές περιοχές και κάνοντας σύγκριση με ό,τι συνέβαινε στην περίοδο «των αγανακτισμένων» ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε ότι «ποτέ δεν πήγαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλη κομματική εκδήλωση, όσο γνωρίζω εγώ...» «Πέντε - δέκα στημένοι μπορούν να σου διαλύσουν μια κομματική εκδήλωση, αλλά εμείς ποτέ δεν πήγαμε ποτέ σε κομματική εκδήλωση αλλού κόμματος, αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς που εγώ γνωρίζω» τόνισε.