5 Φεβρουαρίου 2016

Η τοξικότητα του σημιτικού ΠΑΣΟΚ θα είναι το τέλος της ΝΔ.? (τελεία ή ερωτηματικό?)




 Το ρίσκο του Μητσοτάκη να “κλείσει το μάτι” στο (σημιτικό) ΠΑΣΟΚ

Ακόμη και οι πιο… υποψιασμένοι, αιφνιδιάστηκαν.Μπορεί το (σημιτικό) ΠΑΣΟΚ να είχε στήσει πανηγύρι στα social media κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την....
ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κραυγάζοντας “οποιονδήποτε, πλην του Μεϊμαράκη”, λόγω της στήριξης του καραμανλικού στρατοπέδου στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, το… κλείσιμο του ματιού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής για το Ασφαλιστικό, αιφνιδίασε τους πάντες.
Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ότι θα ακολουθήσει τη στρατηγική που ο ίδιος θεωρεί ορθή, ανεξαρτήτως αντιδράσεων και… συστάσεων. Νέος αρχηγός είναι, παντοδύναμος, χωρίς αντίπαλο δέος, και με μια κοινωνία που ταλαιπωρείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναζητεί την επόμενη λύση. Μια επόμενη λύση, που από πλευράς πολιτικών μεγεθών μόνο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μπορεί να τη προσφέρει. Και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Τα παραπάνω φυσικά δεν αναιρούν το ρίσκο της στρατηγικής Μητσοτάκη, να ανοίξει την αγκαλιά του για το (σημιτικό) ΠΑΣΟΚ, καθώς η τοξικότητα του οποίου διατηρεί πρωτοφανείς αντοχές… απέχθειας, από πλευράς της ελληνικής κοινωνίας. Πράγματι, υπάρχουν και εκείνοι που μνημονεύουν θετικά τον Κώστα Σημίτη. Μόνο που δεν αποτελούν απλώς τραγική μειοψηφία. Οι περισσότεροι ανήκουν στους… ευεργετηθέντες από τον άλλοτε “κήρυκα του εκσυγχρονισμού”. Επομένως, η γνώμη τους… δεν έχει σημασία.

Η τοξικότητα του σημιτικού ΠΑΣΟΚ ωστόσο, αν προστεθεί στις τοξικότητες των (… πολύ δεξιών) συμμαχιών που έχτισε σε εσωκομματικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό. Επικίνδυνο για τις προοπτικές της νέας ηγεσίας της Κεντροδεξιάς να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες. Κυρίως σε εκείνους που είναι αρκετά σοβαροί, για να θέλουν κάτι καλύτερο από τη διακυβέρνηση Τσίπρα.
Αυτοί οι σοβαροί Έλληνες δεν θέλουν να θυμούνται την εποχή Σημίτη.
Ακριβώς επειδή διαπιστώνουν ότι εκείνη την οκταετία μπήκαν τα θεμέλια της εθνικής χρεοκοπίας, τα απόνερα της οποίας βιώνει σήμερα η Ελλάδα. Και η φιγούρα του Κώστα Σημίτη ξεκλειδώνει… το ντουλάπι με τους σκελετούς.
http://neaporeiand.blogspot.nl/2016/02/blog-post_5.html