9 Φεβρουαρίου 2016

Τελειώνει η περίοδος χάριτος για τον Κυριάκο


Η περίοδος χάριτος για τον πρόεδρο της Ν.Δ. τελειώνει σιγά-σιγά και η γκρίνια αρχίζει να εγκαθίσταται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δείχνει μια αμφιθυμία στις εν εξελίξει κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων.....

Μόλις ένα μήνα μετά από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. έχουν αρχίσει ήδη να διατυπώνονται παράπονα από αρκετούς παράγοντες, βουλευτές και στελέχη, που θεωρούν ότι το κόμμα δεν ακούγεται…
Η κριτική στο παρασκήνιο, καθώς ουδείς θέλει μέχρι στιγμής να δημοσιοποιήσει με ένταση την δυσαρέσκειά του, είναι έντονη για την αντιπολιτευτική στρατηγική του Κυρ. Μητσοτάκη.
«Δεν υπάρχουμε καθόλου ως κόμμα, ενώ καίγεται ο τόπος και πληθαίνουν οι αντιδράσεις των πολιτών, εμείς είμαστε πολύ νωχελικοί έως ανύπαρκτοι» αναφέρουν όσοι ασκούν κριτική, ενώ είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ημέρες να αρχίσουν και οι πρώτοι δημόσιοι…«πυροβολισμοί» προς την πλευρά της ηγεσίας.
Η στάση της Ν.Δ. στο προσφυγικό που άλλαξε θέση, ενώ προ μηνών στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο τότε πρόεδρός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε προτείνει τη δημιουργία hot spot στην Τουρκία, υπερασπιζόμενη σήμερα τα hot spots στην Ελλάδα προκαλεί ήδη αντιδράσεις.
Η χαλαρή στάση της Ν.Δ. στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και η επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να μην κάνει σκληρή αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο θέμα δεν αρέσει σε αρκετούς, ιδίως της λαϊκής δεξιάς που αντιδρούν.
Την ίδια στιγμή και η στάση της Ν.Δ. στο θέμα των κινητοποιήσεων δεν ικανοποιεί πολλούς που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση πιο ενεργή, ώστε πέρα από τα λόγια και τις δημόσιες δηλώσεις να περάσει στην πιο επιθετική αντιπολιτευτική γραμμή και να υποστηρίξει πλήρως τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Δεν είναι δυνατόν να απέχουμε από τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα. Δεν είπαμε να ανεβούμε στα τρακτέρ, όπως παλαιά και να είμαστε υπέρ του κλεισίματος των εθνικών οδών, αλλά και αυτό που κάνουμε να μην στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες είναι μεγάλο πρόβλημα» αναφέρουν βουλευτές που στέκονται κριτικά έναντι της νέας ηγεσίας.
Η λογική του «ώριμου φρούτου» που υιοθετεί ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να εμμείνει στη γραμμή ότι δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός. Μόνο που οι εκλογές είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο για το οποίο η Ν.Δ. πρέπει να είναι έτοιμη, αν και αυτή τη στιγμή μόνο έτοιμη δεν δείχνει.