3 Φεβρουαρίου 2016

Σε βοσκοτόπια αγελάδων προσγειώθηκε ο Καμμένος στην Κω: Επεισόδια με ΜΑΤ, οργισμένοι οι νησιώτες (Photos


Μπορεί τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη να είχαν έτοιμο το σχεδιασμό της επίσκεψης του Πάνου Καμμένου στην Κω, ωστόσο οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού υποχρέωσαν το Σινούκ να προσγειωθεί σε χωράφια και βοσκοτόπια αγελάδων.....

Σύμφωνα με το vimatisko.gr το οποίο έχει αποκλειστικές φωτογραφίες από το σημείο που προσγειώθηκε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το Σινούκ προσγειώθηκε σε χώρο πίσω από τον Ιππικό Όμιλο.
Ο Υπουργός κατέβηκε συνοδευόμενος από μηχανικούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, έκανε μια σύντομη περιήγηση στο ακίνητο και αναχώρησε αμέσως, με προορισμό τη Λέρο. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι άλλος από αυτόν που είχε αρχικά προταθεί για τη δημιουργία hotspot στο νησί.
Στις φωτογραφίες πάντως φαίνεται πως το Σινούκ προσγειώνεται στα βοσκοτόπια και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μαζί με τη συνοδεία του να κατεβαίνουν για λίγο από το ελικόπτερο.
Μεταξύ άλλων φαίνεται πως αναστατώθηκαν και οι αγελάδες που βρίσκονταν στα εν λόγω βοσκοτόπια, αφού εκεί που βοσκούσαν αμέριμνες είδαν ένα θηριώδες ελικόπτερο να προσγειώνεται.
Το περιστατικό προκάλεσε εντύπωση και στους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι προφανώς μη γνωρίζοντας πως ο κ.Καμμένος θα προσγειωθεί στα χωράφια τους, ξαφνιάστηκαν.
Την ίδια ώρα πάντως στο νησί επικρατούσε σύγχυση για το αν τελικά το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας προσγειώθηκε ή όχι στο νησί.
Ο Δήμαρχος Κω μιλώντας σε ιστοσελίδα είπε πως «ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί». Παράλληλα κύκλοι από το ΥΠΕΘΑ ανέφεραν πως ο κ.Καμμένος δεν έμεινε στην Κω, επειδή επιθεώρησε τα hot spot μέσα από το ελικόπτερο.
Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, δεν γίνεται αναφορά στα επεισόδια και τονίζεται: ”Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.









Νωρίτερα το πρωί, με αποδοκιμασίες, επεισόδια και υποχρεωτικές αλλαγές στον τόπο προσγείωσης έφτασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στην Κω.
Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού που αντιδρούν στην κατασκευή των hotspots βγήκαν στους δρόμους του νησιού λίγο πριν φτάσει ο Πάνος Καμμένος.
Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο νησί δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο. Εγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς.
O πιλότος της ΠΑ, αφού δεν κατάφερε να προσγειωθεί, αρχικά έκανε στροφή για τη Λέρο, τελικά όμως προσγειώθηκε στον Ιππικό Όμιλο της Κω.
Επειδή στην κυβέρνηση φοβήθηκαν πιθανή αντίδραση των κατοίκων με την άφιξη Καμμένου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε το πρωί μια διμοιρία των ΜΑΤ με C130 στο νησί. Συγκεκριμένα, μια διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε στις 7:15 στην Κω, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του υπουργού Άμυνας.
Σύμφωνα με τοπικά sites, αποκλεισμένη είναι η πρόσβαση προς το ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για hotspot στο νησί της Κω, εν αναμονή της άφιξης του Πάνου Καμένου.
Τέλος, ενώ ο κ. Καμμένος αναμενόταν να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς Λέρο.
Αφού πήγε στη Λέρο, τελικά επέστρεψε και πάλι στην Κω, αλλά σε διαφορετικό σημείο από τον χώρο που έχει προταθεί για hot spot.
ImageHandler2.ashx
ImageHandler3.ashx
ImageHandler1.ashx
ImageHandler.ashx