18 Απριλίου 2016

Η ΠΝΟ προανήγγειλε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση


Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης, όταν κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας....


Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και μη ένταξης του ΝΑΤ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή στάση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνον αρνήθηκε τον ουσιαστικό διάλογο με τους ναυτεργάτες αλλά φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται και την κρισιμότητα της όλης κατάστασης, συνέπεια της οποίας ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην εξαθλίωση και στην εξαφάνιση».

Προσθέτει εξάλλου ότι «οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να συσκεφθούν ουσιαστικά και με γνώμονα τα πραγματικά και αληθή συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι με βάσει τις εντολές και οδηγίες της τρόικας και του κουαρτέτου, να καταρτίσουν ένα ουσιαστικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που να επιλύει το πρόβλημα και όχι να οδηγεί τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και περαιτέρω εξαθλίωση».

Η ΠΝΟ καλεί τους έλληνες ναυτικούς για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα κηρυχθούν ταυτόχρονα με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για ψήφιση στην Βουλή, ανεξάρτητα από ημέρα και ώρα που θα κατατεθεί.