21 Απριλίου 2016

Άδεια τα κρατικά Ταμεία! Μεταφέρουν μέχρι και τα αποθεματικά των Νοσοκομείων στην ΤτΕ


Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση μαζεύει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες του κράτους.....

Με εντολή του γενικού διευθυντή Οικονομικών του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να μεταφερθούν εντός της ημέρας όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Θεόδωρου Κοματά, αναφέρει :
«Με το αριθ. ΓΔΟΥ/569/21-4-2015 έγγραφό μας αποστείλαμε οδηγία για ενημέρωση και εφαρμογή του περιεχομένου της Π.Ν.Π που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’41 και κυρώθηκε με το νόμο 4323/2015 (Α’ 43/27-4-2015), από τα νοσοκομεία εποπτείας σας.
Κατόπιν τούτου αναμένουμε εντός της σήμερον σχετική ενημέρωση περί της εφαρμογής του περιεχομένου της προαναφερόμενης νομοθεσίας με αποστολή αναλυτικής κατάστασης για τα χρήματα που κάθε νοσοκομείο έχει μεταφέρει στη Τράπεζα της Ελλάδος.
Εξυπακούεται ότι εντός της σήμερον θα έχει πλήρη εφαρμογή το περιεχόμενο της παραπάνω διάταξης, δηλαδή θα κατατεθούν στη Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα και θα μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στη Τράπεζα της Ελλάδος κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενική ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανειών…»
tte
Ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την σημερινή επείγουσα εντολή του Υπουργείου Υγείας για μεταφορά των διαθεσίμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας, δήλωσε ότι:
«Με εξαιρετικά επείγουσα εντολή του το Υπουργείο Υγείας προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ζητά και πάλι, τα ταμειακά διαθέσιμα να μεταφερθούν εντός της ημέρας στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και απορεί ο ελληνικός λαός γιατί δεν υπάρχουν γάζες στα νοσοκομεία, γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα πρώτης ανάγκης, γιατί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, γιατί υπάρχει χάος στην δημόσια υγεία!!
Τα χρήματα προφανώς θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, και άλλες υποχρεώσεις του κράτους…
Επανάληψη της περυσινής ιστορίας, και συνέπεια της υπερήφανης αριστερής διαπραγμάτευσης…
Ντροπή και πάλι ντροπή. Επιτέλους φύγετε».