13 Απριλίου 2016

Τα capital controls έβαλαν λουκέτο στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» – 450 άνθρωποι στον δρόμοΣε πτώχευση προχωρά η αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών «Ηλεκτρονική Αθηνών». Τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα κλείνουν από την Πέμπτη.
Η ισοπεδωμένη Ελληνική Οικονομία που δέχτηκε την χαριστική βολή από τα capital control που επέβαλε η πιο καταστροφική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από το ξεκίνημα των Μνημονίων μετρά ακόμη ένα θύμα. ....

Η γνωστή εταιρία απασχολούσε 450 εργαζομένους, οι οποίοι από αύριο θα βρίσκονται στον δρόμο.
Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται:
«Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας,  η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.
Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015  είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας.
Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η Ηλεκτρονική, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.
Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.
Τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά».