14 Μαΐου 2016

Το στρατηγικό χτύπημα του Φαήλου με τη “Νέα Δεξιά”


Στρατηγική διορατικότητα επέδειξε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, με την τακτική που ακολούθησε για τη δημιουργία του κόμματος “Νέα Δεξιά”.
Ο μαχητικός δικηγόρος, πολιτικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς και διαχρονικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο πρώτος τον οποίο διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την....
απρόσμενη νίκη του στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με αντίπαλο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είχε υποστηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αρθρώνοντας μια ρητορική αναγκαιότητας συσπείρωσης του χώρου, και αποτροπής διολίσθησης της Νέας Δημοκρατίας στον κυνισμό του νεοφιλελευθερισμού, και τις απόψεις του αυτές δεν τις εγκατέλειψε ποτέ.
Επιλέγοντας να ιδρύσει κόμμα με τον πολιτικά εύγλωττο αυπροσδιορισμό “Νέα Δεξιά”, την επομένη της αίσιας έκβασης της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών, που τσουρουφλίζει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, και φέρνει τη Νέα Δημοκρατία στη δύσκολη θέση να αναζητήσει αλλαγή στρατηγικής, ο Φαήλος Κρανιδιώτης επιφέρει στρατηγικό χτύπημα στην ηγετική ομάδα Μητσοτάκη.
Τη στιγμή που η Συγγρού θα αναζητεί νέο πολιτικό αφήγημα, ο γνωστός νομικός… το έχει έτοιμο. Και επειδή εκ των πραγμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί πλέον περισσότερο προς το Κέντρο, αφήνοντας πίσω και μακριά φωνές… έντασης από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο Φαήλος Κρανιδιώτης θα προβάλλει ως η φυσική εναλλακτική λύση για όσους δεν θα εκφράζονται πλέον από τη Συγγρού.