19 Μαΐου 2016

Ο Σαμαράς ορίζει την ατζέντα της ΝΔ, με την παρέμβασή του


Η ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι της Πέμπτης, για τις πολιτικές εξελίξεις, και η σφοδρή επίθεση την οποία εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ουσιαστικά όρισε και την ατζέντα για τη Νέα Δημοκρατία.
Τις τελευταίες μέρες υπήρχε…
πολυδιάσπαση εκτιμήσεων, για τη στάση την οποία θε επέλεγε να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ψηφίζοντας ορισμένες από τις διατάξεις του.
Με την παρέμβασή του, ο Αντώνης Σαμαράς πρόλαβε τη Συγγρού, και ουσιαστικά χάραξε ο ίδιος την αντιπολιτευτική στρατηγική την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία. Με την ελάχιστη δυνατή ανοχή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με την… καταψήφιση του συνόλου του πολυνομοσχεδου, αν κάτι τέτοιο ήταν δυνατό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός ήρθε να επιβεβαιώσει ότι παραμένει μάχιμος, και ότι επηρεάζει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις, διαμορφώνοντας το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο εκλεγμένος διάδοχός του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.