24 Μαΐου 2016

Μετέτρεψαν τους δανειστές σε... νομοθέτες;


Αν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται η εφημερίδα «Τα Νέα» έχουμε να κάνουμε με τoν μεγαλύτερo διασυρμό της κυβέρνησης και προσωπικά των Τσίπρα – Καμμένου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η τρόικα παρέδωσε προ 15 ημερών τα κείμενα που .....
αφορούσαν στις αποφάσεις της σχετικά με το Υπερταμείο και τα σχετικά με τον περίφημο “κόφτη” σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην οδό Κουμπάρη, στο Κολωνάκι». Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος: «Το συγκεκριμένο γραφείο, το οποίο έχει ως επικεφαλής κυρία μεγαλοδικηγόρο της Αθήνας, πήρε τις αποφάσεις, τις επεξεργάστηκε, τις προσάρμοσε νομοθετικά στα ισχύοντα στην Ελλάδα, τα μετέφρασε και τα παρέδωσε στην κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα του νομοσχεδίου, τα οποία επίσης αποφάσισε η τρόικα τα επεξεργάστηκε άλλο μεγάλο δικηγορικό γραφείο, επίσης εδρεύον στο Κολωνάκι, που έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά με το προηγούμενο: Προσαρμογή στην ελληνική νομοθεσία και μετάφραση αποφάσεων/ υποδείξεων στα Ελληνικά. Η δε κυβέρνηση με τη σειρά της, πήρε τα κείμενα και αυτού του γραφείου, τα ενέταξε σε ένα ενιαίο κείμενο και τα εμφάνισε στη βουλή ως ένα νομοσχέδιο, το συγκεκριμένο!»
Είναι αλήθεια; Οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει αν παίρνει έτοιμα νομοσχέδια από δικηγορικά γραφεία και τα ψηφίζουν οι βουλευτές της στα... τέσσερα. Κάποτε κατηγορούσαν την κυβέρνηση Σαμαρά ότι της στέλνουν e-mail οι δανειστές. Τώρα τι έχουν να πουν; Μετέτρεψαν τους δανειστές σε... νομοθέτες; Τότε τι χρειαζόμαστε τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη και τον Κατρούγκαλο; Να τους απολύσουμε και να προσλάβουμε τα δικηγορικά γραφεία στο Κολωνάκι που ξέρουν και τη δουλειά.