21 Μαΐου 2016

Κ. Καραμανλής: Καφενειακές αρλούμπες… τα περί επικοινωνίας Μαξίμου με τον Καραμανλή


«Εμείς τη δική μας δουλειά την κάνουμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.. Το ερώτημα είναι: ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δική του δουλειά; Κυβερνά; Ή αρκείται στο να δέχεται ...
μετά από «περήφανη διαπραγμάτευση» όλο και πιο σκληρά και άδικα μέτρα..» αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «το Παρασκήνιο» ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής, αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ, που στηρίζεται στις αυταπάτες. Όσο για τα όσα λέγονται περί δίαυλου επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή απαντάει πως πρόκειται για μια καφενειακή αρλούμπα..

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Καραμανλή:

Η ΝΔ, μετά από μια σκληρή αντιπολίτευση, μοιάζει να αλλάζει ρότα. Τι οδηγεί σε αυτή την αλλαγή;
Κύριε Σιαδήμα, ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση παραμένει ο ίδιος και σε μια τέτοια περίοδο είναι εθνικά κρίσιμος: Να αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, να προετοιμαζόμαστε για την ώρα που θα κληθούμε ξανά από τους πολίτες να σηκώσουμε πάλι ψηλά την Ελλάδα.

Με απλά λόγια, σε μια δημοκρατία η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά και η αντιπολίτευση να αντιπολιτεύεται. Έτσι λειτουργεί σωστά το πολίτευμα. Εμείς τη δική μας δουλειά την κάνουμε – πάντα, ασφαλώς, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Κι αυτό σημαίνει ότι όσο σκληρή και αν είναι η κριτική μας, αν δούμε κάτι σωστό θα το πούμε κι αυτό. Το ερώτημα είναι: ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δική του δουλειά; Κυβερνά; Ή αρκείται στο να δέχεται μετά από «περήφανη διαπραγμάτευση» όλο και πιο σκληρά και άδικα μέτρα, μετά να μας τα στολίζει με επικοινωνιακό κυνισμό και να…αντιπολιτεύεται ακόμα τις προηγούμενες κυβερνήσεις;

Το κόμμα σας επιμένει στο αίτημα για εκλογές;
Το αίτημα για εκλογές έχει διατυπωθεί και προφανώς δεν έχει αποσυρθεί, αλλά δεν έχει βέβαια και νόημα να το ξαναλέμε κάθε μέρα. Κι όλη αυτή η φιλολογία, να σας πω την αλήθεια, για το αν ζητάει η ΝΔ εκλογές ή όχι, δεν έχει και τόσο νόημα, αφού, ως γνωστόν, η αντιπολίτευση δυστυχώς δεν έχει τον τρόπο να τις επιβάλλει.

Άλλα είναι τα σημαντικά: Ότι η ίδια η κυβέρνηση πλέον έχει παραδεχτεί ότι είχε αυταπάτες, που βέβαια κοστίζουν ακριβά. Νέο σκληρότερο μνημόνιο Τσίπρα. Capital controls. Ασφαλιστικό και φορολογικό που στραγγαλίζουν τη μεσαία τάξη. Νέοι έμμεσοι φόροι. ΦΠΑ 24%. Νέα συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Και, φυσικά, έρχεται και ο περίφημος «κόφτης», που είναι μια διεθνής ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης. Αυτά – και όχι μόνο – είναι ο λογαριασμός των «αυταπατών». Πόσο ακόμα θα πληρώσουμε;

Πάντως, οι εταίροι φαίνεται να στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα.
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει να χαλάει την καρδιά αυτών στους οποίους κάποτε φώναζε «go back»! Από εκεί και πέρα, αν δούμε ψύχραιμα την κατάσταση στην Ευρώπη, σήμερα υπάρχουν κάποια δεδομένα: Πρώτον, η ΕΕ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα –όπως το δημοψήφισμα στη Βρετανία, το προσφυγικό, η τρομοκρατία, η άνοδος των άκρων- και θέλει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα μέτωπα ανοιχτά. Δεύτερον, οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι το επίσημο «τέλος των αυταπατών» του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με «πολιτική νομιμοποίηση» των μνημονίων στον πρώην αντιμνημονιακό χώρο. Όταν λοιπόν –όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις- οι εταίροι προτείνουν στην κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες και η κυβέρνηση απαντά ότι προτιμά να αυξήσει τους φόρους, είναι επόμενο με βάση τα παραπάνω να το δέχονται τελικά κι ας ξέρουν ότι είναι καταστροφικό.

Την ίδια ώρα, είναι στο τραπέζι και η ρύθμιση του χρέους…
Τόσο καιρό έταζαν στον κόσμο ονομαστική μείωση του χρέους και τώρα πανηγυρίζουν για μια αόριστη διατύπωση, ότι ίσως συζητηθεί στο μέλλον μια ρύθμιση… Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η συζήτηση μπήκε στο τραπέζι από τη δική μας κυβέρνηση στο Eurogroup, το 2012. Όπως και ότι το χρέος μειώθηκε κατά 130 δισ. το 2012.

Πάντως, η σημαντικότερη απάντηση στην κρίση δεν είναι αν θα ρυθμίσουμε το χρέος στο μέλλον, αλλά αν θα πετύχουμε ανάπτυξη σήμερα.

Η ονοματολογία για τον ανασχηματισμό έχει πολλά πρόσωπα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ.Τσίπρας αναμένεται να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση της Βουλής για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός;
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ που βασίζεται πάνω σε αυταπάτες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Με την ίδια ευκολία που ο Α. Παπανδρέου έδιωχνε τις Αμερικανικές Βάσεις συμφωνώντας να μείνουν, ο κ. Τσιπρας σκίζει τα μνημόνια φέρνοντας δικά του σκληρότερα. Κι ακόμα χειρότερα, επενδύει στον κοινωνικό διχασμό.

Κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν για υπόγειο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως αυτό εννοούσε και ο Ευ. Βενιζέλος, όταν δήλωνε πως τμήμα της ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση. Τι λέτε;
Όλο αυτό το σενάριο δεν είναι παρά μια καφενειακή αρλούμπα, που δημιουργήθηκε από συγκεκριμένους παράγοντες του δημόσιου βίου και διαδόθηκε, όπως συχνά συμβαίνει στη χώρα μας με τη συνωμοσιολογία και την παραφιλολογία. Η μόνη πολιτική επικοινωνία του κ. Καραμανλή με τον κ. Τσίπρα ήταν το γνωστό τηλεφώνημα που του έκανε –δείχνοντας την απόλυτη αίσθηση εθνικής ευθύνης που τον διακατέχει- όταν έβλεπε ότι υπάρχει κίνδυνος να ρίξει τη χώρα στα βράχια.

Όσο για τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε. Πάντως αναφέρθηκε στη «λεγόμενη αντιμνημονιακή Δεξιά», η οποία προφανώς δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και με τη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα, το παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ – το οποίο έχει υπηρετήσει στο παρελθόν και ο κ. Βενιζέλος – είναι αυτό που έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Κύριε Καραμανλή έχετε αναλάβει τον τομέα Υποδομών και Μεταφορών. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα κάνατε ερώτηση και για τις άγονες γραμμές. Η κυβέρνηση προχωράει τα μεγάλα έργα;
Η κατάσταση είναι απογοητευτική. Φοβάμαι ότι δεν θα διορθωθεί ούτε με το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ», όπου αρκεί να σας πω ότι στον τομέα των Υποδομών πρακτικά από τα πέντε έργα τα τέσσερα αφορούν την ευρύτερη Περιφέρεια της Αττικής. Η περιφέρεια εγκαταλείπεται στην τύχη της – αυτό φάνηκε και από τη μείωση των αεροπορικών δρομολογίων στις άγονες γραμμές. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ούτε για να προσελκύσει επενδύσεις. Δεν τα λέω με διάθεση στείρας αντιπολίτευσης αυτά, αλλά με πραγματική αγωνία,. Άλλωστε πιστεύω ότι τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, αλλά στον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ: 15minutes.gr