25 Ιουλίου 2016

Σας πρόλαβε ο Σαμαράς


Πραγματικά κρύβει μεγάλη γελοιότητα να τσακώνονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος έχει πει πρώτος για τη Νέα Μεταπολίτευση. Ο πρώτος κοροϊδεύει τον Μητσοτάκη και η δεύτερη τον κατηγορεί για λογοκλοπή....

Η μεν κυβέρνηση λέει ότι ο όρος «Νέα Μεταπολίτευση» χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στα κινήματα των πλατειών και ο όρος «Ελλάδα 2021» ήταν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού.
Η δε Συγγρού λέει πως οι δυο αυτές έννοιες αποτέλεσαν τα βασικά μηνύματα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο με την κυβέρνηση να ανταπαντά ότι το συνέδριο έγινε αργότερα. Και αυτή η μάχη πραγματικής ανοησίας κι έλλειψης σεβασμού στον κόσμο και τις πραγματικές του ανάγκες συνεχίζεται.
Πέρα από το γεγονός ότι κανείς μέσα στον ελληνικό λαό δε νοιάζεται για το ποιος έχει πει που και πότε συγκεκριμένες εκφράσεις, υπάρχει και κάτι άλλο που δείχνει πως όταν υπάρχει έλλειψη ιδεών και οραμάτων κάθε πολιτικός πέφτει στην παγίδα της λογοκλοπής.
Σας παραθέτουμε το εξής απόσπασμα άρθρου που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2014:
«Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε! Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό.
Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει!
Όσοι καθύβριζαν τον Καραμανλή όταν ήλθε σήμερα τον «επαινούν» υποκριτικά, νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει κοντή μνήμη. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, παραμένουν δέσμιοι του λαϊκισμού, που τον έχουν κάνει πια σημαία και ιδεολογία τους.
Αυτά όλα τα τελειώνουμε. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση μέσα στην οποία αναγεννιέται η Νέα Ελλάδα. Και ο Έλληνας ξαναβρίσκει την αξιοπρέπειά του!».
Ξέρετε ποιος το έγραψε αυτό το άρθρο; Ο Αντώνης Σαμαράς.
Και πάμε και παρακάτω για να σας θυμίσουμε και κάτι πιο παλιό. Είναι Σεπτέμβριος του 2011 ο Σαμαράς δεν είναι καν πρωθυπουργός και πάει στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει το όραμά του. Γράφαμε στο Antinews: «Πάλι στη ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο 2021, έτος που θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Η αναφορά ήταν σαφής και είχε στόχο να κτυπήσει ευαίσθητες χορδές και να αφυπνίσει την πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων, όσων πίστευαν και πιστεύουν στον εθνικό στόχο μιας αναγεννητικής προσπάθειας, εκτός μνημονίου.
Ο Πρωθυπουργός είπε τότε ότι θέλει το 2021, να είναι μια επέτειος που θα εορταστεί η αναγέννηση της χώρας.«Αυτή η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε, θα είναι αντάξια εκείνης που οραματίστηκαν όσοι ξεκίνησαν τον αγώνα της Ανεξαρτησίας μας πριν 200 χρόνια» είχε τονίσει μεταξύ άλλων.
Το όραμά του κ. Σαμαρά συνοψίστηκε στο κλείσιμο της ομιλίας του, με την επισήμανση: Να γιορτάσουμε σε 10 χρόνια, το 2021, στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 την οικονομική µας απελευθέρωση, ελεύθεροι από τους δανειστές, το ∆ΝΤ και τη «βοήθεια» των εταίρων».
Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2014 ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός παρουσίασε το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Ελλάδα 2021» και τότε οι Συριζαίοι και λοιποί ανόητοι έλεγαν ότι είναι αδιανόητο να ονειρεύεται να μείνει πρωθυπουργός ως το 2021.
Αυτά τα γράφουμε για να δείξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το να κλέβεις οράματα και προγράμματα δεν σε κάνει ούτε ικανό για εξουσία, ούτε πατριώτη. Άλλωστε τα μοναδικά οράματα του κ. Τσίπρα και της παρέας του μέχρι να αναλάβουν την εξουσία ήταν πώς θα σκίσουν τα μνημόνια και θα διώξουν τους δανειστές. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε. Το νέο όραμα της παρέας αριστεροψεκασμένων είναι να δημιουργήσουν την «Βενεζουέλα της Ευρώπης». Με ελεγχόμενα ΜΜΕ, δικαιοσύνη, τράπεζες, οικονομία. Τέτοια «σοσιαλιστικά» οράματα έχουν.
Αλλά θα πρέπει και η ΝΔ να μην έχει… άγχος για το αφήγημα που πρέπει να φτιάξει για τα επόμενα χρόνια. Ας κάνει ένα «ψάξιμο» στο Google, να δει τι έλεγε ο Σαμαράς και πόσο επίκαιρα είναι τα μηνύματα που έστελνε από το 2011. Ο κ. Μητσοτάκης αν θέλει να φτιάξει τα δικά του οράματα με γεια του με χαρά του. Αλλά αντί να λέει ότι το Ελλάδα 2021 και Νέα Μεταπολίτευση είναι δικά του και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λογοκλοπή, ας υποστηρίξει λίγο την ιστορία του κόμματός του. Ας πει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ ήταν πάντα στην πρωτοπορία κι ας πει στα στελέχη του που βγάζουν ανακοινώσεις ότι καλύτερα είναι να διαβάζουν λίγη από την ιστορία του κόμματος πριν να εκτεθούν.