16 Αυγούστου 2016

Τραγωδία με σύγκρουση σκαφών στην Πέρδικα της Αίγινας: 3 νεκροί και σοβαρά τραυματίες (Photos)


Τραγωδία το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα. Ένα ταχύπλοο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εμβόλισε τουριστικό σκάφος που μετέφερε τουρίστες στο νησί της Μονής.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι περίπου 20 επιβάτες του μικρού τουριστικού έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα τρία να......
τραυματιστούν. Κατά πληροφορίες δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο οδηγός του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές.
Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση ανάσυρσης των ανθρώπων που είχαν πέσει στη θάλασσα έχει ολοκληρωθεί και τώρα γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει καταμέτρηση όσων βρίσκονταν στο περίπου επτά μέτρων μήκους σκάφος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έχει παραμείνει κάποιος στη θάλασσσα. Πηγές από το λιμενικό αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι άτομα αγνοούνται.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι το ταχύπλοο κυριολεκτικά έκοψε στη μέση το μικρό τουριστικό ενώ συγκλονίζει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για όσα συνέβησαν τα πρώτα λεπτά μετά το ναυάγιο
Επιχειρηματίας από την Πέρδικα είπε ότι είδε τουλάχιστον έναν νεκρό, κατ’ εκτίμηση ηλικίας 60 ετών ενώ κατά τον ίδιο ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ενα παιδί.
Η σύγκρουση σημειώθηκε ανοιχτά της Πέρδικας, στο στενό με τη Μονή.