30 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν είμαστε «χρήσιμοι ηλίθιοι»!


Κάποιοι εξεπλάγησαν με την κριτική που ασκεί το Antinews στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μα καλά, τώρα που ανεβαίνει, είναι πρώτος, θα γίνει πρωθυπουργός εσείς τον χτυπάτε;», ρωτούν ορισμένοι αδαείς περί του τι σημαίνει κριτική για να ξυπνάνε συνειδήσεις.
Υπάρχουν πολλοί στη Νέα Δημοκρατία, και την τωρινή και την Σαμαρική, που πιστεύουν ότι με το να γλείφεις, να έρπεις και να σκουπίζεις τα παπούτσια του εκάστοτε αρχηγού γίνεσαι χρήσιμος για το κόμμα. Υπάρχουν ακόμη αρκετοί που ......
είναι επαγγελματίες «σύμβουλοι» στη ΝΔ. Δηλαδή βγάζουν λεφτά με το να λένε ανοησίες, να κολακεύουν τον πρόεδρο και στο τέλος να τον χαντακώνουν.
Εμείς λοιπόν έχουμε αποφασίσει να μην είμαστε οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» των εκάστοτε συστημάτων πέριξ της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε με το κόμμα που θα διώξει τον Τσίπρα, πιστεύουμε ακόμη ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, αλλά θα χτυπάμε τα καμπανάκια όταν πρέπει γιατί πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα. Κάποιοι κάνουν κονόμες με την πατρίδα, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Γι’ αυτό και από προχθές χτυπήσαμε ηχηρά τις καμπάνες για τα όσα συμβαίνουν στα εθνικά θέματα. Όμως, και ως προς τις προτάσεις του Μητσοτάκη για την οικονομία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια, το προσφυγικό, τη διαπλοκή, το δημόσιο δεν είδαμε και κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει την Ελλάδα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια ανατροπή, όχι να φύγει ο Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος για να συνεχίσει να κυβερνά με τους ίδιους ανθρώπους, τα ίδια λαμόγια και τις απαράλλαχτες ιδέες και πρακτικές που έχουν καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές από τον κόσμο.
Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να γίνει χρήσιμος για την πατρίδα του πρέπει να έχει ξεκάθαρες θέσεις και όχι θολοκουλτουριάρηκες προτάσεις που περισσότερο απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα παρά το ενισχύουν. Εκτός βεβαίως κι αν στην οδό Πειραιώς αρέσκονται σε μια νίκη στις επόμενες εκλογές, σε μια ευφορία για τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν και τελικά σε μια ακόμη «δεξιά παρένθεση» μέχρι να έρθει άλλος σωτήρας… Στις πλάτες του ελληνικού λαού βεβαίως και του μέλλοντος των παιδιών μας.
Ας μας ξεκαθαρίσει λοιπόν η ΝΔ ποιες είναι οι θέσεις της για το δημόσιο. Θα κάνει απολύσεις ο Μητσοτάκης εκεί που πρέπει; Θα βγάλει τη γάγγραινα της μονιμότητας που δημιουργεί τεμπέληδες κι άχρηστους όπως είπε για πρώτη φορά στη ζωή της σωστά η Φωτίου (αν και όχι συλλήβδην);
Τι θα κάνει με το προσφυγικό; Πώς θα βοηθήσει τους 60 χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα και πώς θα αποτρέψει νέες ροές; Με καταγγελίες δε λύνεται το πρόβλημα.
Τι σκέφτεται για την οικονομία; Θα έρθει και θα «απογειωθεί» η οικονομία. Με ποιο τρόπο άραγε που δεν τον ανακάλυψαν οι άλλοι; Το να πετάς απλά ιδέες για επενδύσεις, ανοικτή αγορά, ξένους που συνωστίζονται στα σύνορα για να ρίξουν εδώ τα λεφτά τους, απλά θυμηδία προκαλείς.
Αν δεν φτιαχτεί πρώτα το κράτος και η νοοτροπία των πολιτών κανείς δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα. Θα πάει στη Ναμίμπια που είναι και ανταγωνιστικότερη;
Τι σκέφτεται η ΝΔ για τη διαπλοκή όταν και η ίδια έχει λερωμένη τη φωλιά της; Πώς θα κόψει τον ομφάλιο λώρο επιχειρηματιών – κράτους – τραπεζών; Πάλι με ευχές και… μαγικά;
Τι θα κάνει με την Παιδεία; Αρκεί να αφεθούν ελεύθερα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να διδάσκονται όπως διδάσκονται τα θρησκευτικά και θα λυθούν τα προβλήματα ως διά μαγείας;
Είναι πολύ εύκολο να δίνεις ως αντιπολίτευση «παράσταση» με πομπώδεις εκφράσεις, μεγαλόπνοα σχέδια και λόγια του αέρα. Δεν κοστίζουν τίποτε, ανέξοδες υποσχέσεις είναι οι οποίες όμως κάποτε γυρνούν μπούμερανγκ. Για δείτε τον Αλέξη Τσίπρα τι τραβάει τώρα και θα καταλάβετε.
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει λοιπόν να επιλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει. Τον εύκολο που απλά έχει πολλά λόγια και καθόλου πράξεις και όραμα; Ή εκείνον που θα σπάσει αυγά και θα αλλάξει την Ελλάδα; Από τα πρώτα δείγματα μάλλον επιλέγεται το πρώτο, ίσως και λόγω… ταπεραμέντου. Πολλοί λένε: «Μα ο Κυριάκος, ο γιος του Μητσοτάκη, θα αλλάξει τη χώρα, θα σπάσει το απόστημα της διαπλοκής και θα ανατρέψει το κατεστημένο»; Και γελάνε με το που τελειώνουν τη φράση τους.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τους ίδιους πολιτικούς παλαιάς κοπής. Έχει ανάγκη από ηγέτες που θα στύβουν την πέτρα και δεν θα κωλώνουν πουθενά, ακόμη κι όταν οι αλήθειες πονάνε. Πέρασαν οι εποχές με τα στρογγυλεμένα λόγια. Είναι η ώρα των πράξεων.
Κι εμείς δεν θα είμαστε αρεστοί όσο βλέπουμε ότι πάει να γίνει ξανά το ίδιο λάθος.
Antinews