17 Οκτωβρίου 2016

Το ισχυρότερο δεκανίκι του Τσίπρα


Μετά από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως μας πληροφόρησε το ΑΠΕ είχε παγκόσμιο ενδιαφέρον, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει διολισθήσει στα πολύ επικίνδυνα μονοπάτια της Βενεζουέλας, της Κορέας και του πάλαι ποτέ ανύπαρκτου σοσιαλισμού.....

Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος με ποσοστό πάνω από 93% και είναι απορίας άξιον γιατί το υπόλοιπο 7% έριξε λευκό ή άκυρο. Μάλλον από αχρωματοψία ή από λάθος το έκαναν και στέρησαν από τον «μεγάλο τιμονιέρη» της Αριστεράς ένα πεντακάθαρο 100%.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει κι αυτός στην ιστορία δίπλα στις μεγάλες μορφές του Μαδούρο, του Τσάβες, του Κιμ, του Στάλιν και όλων εκείνων που εκλέγονταν με αστρονομικά ποσοστά. Χωρίς αντίπαλο ο Τσίπρας αφού κανείς δεν τόλμησε να πάει κόντρα και να βγει, να εκτεθεί, να γίνει αντιπολίτευση στο κόμμα, να εκφράσει την άλλη άποψη. Για να μην τους αδικούμε υπήρξε μια αντίδραση. Καταψήφισαν μια προεδρική εισήγηση για την ποσόστωση των βουλευτών. Τόλμησαν να τα βάλουν με τον πρόεδρο και τι έκανε αυτός; Ανέβηκε στο βήμα και είπε την ιστορική πλέον ατάκα προς του συνέδρους: «Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε αλλά ψηφίσατε ενάντια στην εισήγηση μου». Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε και… ω του θαύματος, οι αντάρτες συμμορφώθηκαν και η εισήγηση πέρασε.
Δημοκρατικά πράγματα δηλαδή για να μην έχει κανείς αμφιβολία τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται αστεία η διαδικασία και σε άλλους να θυμίζει τις εποχές που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ασχολούνταν με εκλογή προέδρου γιατί αυτή ήταν αντικείμενου ενός κομματικού κονκλάβιου.
Όμως, οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα είναι ενδεικτικές για το που πάει η χώρα, με ευθύνη βεβαίως του ελληνικού λαού. Αν ο κόσμος επιθυμεί να βλέπει τέτοια συνέδρια, να υπάρχει η ενός ανδρός αρχή, να εκλέγεται με 93% και βάλε και να τσαντίζεται όταν κάποιοι τολμούν να εκφράσουν την αντίρρησή τους, τότε με γεια μας, με χαρά μας. Η τελευταία σοβιετικού τύπου δημοκρατία και οικονομία επιβεβαιώνεται κάθε μέρα που περνά.
Το καθεστώς της Αριστεράς είναι εδώ και μας επιδεικνύει τη μαγκιά της. Κάνει ό,τι γουστάρει και δε ρωτά κανέναν. Για σκεφτείτε τι πήγε να κάνει ο Παππάς το βράδυ της Παρασκευής με το λουκέτο στα κανάλια μέσα σε πέντε ημέρες. Ο Ιζνογκούτ του ΣΥΡΙΖΑ με μια άκρως φασιστική (με δημοκρατικό μανδύα πάντα) ενέργεια προσπάθησε να επιβάλει το δικό του νόμο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και όλες οι ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση. Η προσπάθεια εκμαυλισμού της Δικαιοσύνης, ο εκφοβισμός δικαστών (ελπίζουμε χωρίς τη συνδρομή του παρακράτους), η στοχοποίηση και το σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων όπως ο Στουρνάρας, η επιχείρηση από-ελληνικοποίησης των σχολείων και των πανεπιστημίων είναι ορισμένα από τα όσα συμβαίνουν την τελευταία διετία. Ακόμη και το… ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα του δημοψηφίσματος κατάντησε από την κυβέρνηση όργανο επιβολής της αριστερής ιδεοληψίας.
Η χώρα βαδίζει σε εξαιρετικά επικίνδυνα μονοπάτια αντιδημοκρατικών διαδικασιών. Ο Γκέμπελς μαζί με τον Μπερία είναι εδώ και κάνουν υπόγεια δουλειά. Τα υπόγεια του Μαξίμου και η Γενική Γραμματεία Τύπου, ελεγχόμενα από τον Παππά και τα παπαδοπαίδια του, έχουν μετατραπεί σε «γιάφκες» της αριστερής προπαγάνδας. Ενώ σε ορισμένα γραφεία του Μαξίμου αλλά και στην αντιπροεδρία υπό τον Δραγασάκη, στήνονται προβοκάτσιες, στημένα σκάνδαλα, λάσπη στον ανεμιστήρα και βρόμικος πόλεμος.
Όλα για το κόμμα, τον μεγάλο αρχηγό, την κυριαρχία της αριστεράς ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει από την κυβέρνηση. Η Ελλάδα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο…
Δυστυχώς ο Τσιπρας αλώνει τα πάντα κι ο Κυριάκος κοιμάται.
Έρμη πατρίδα...