26 Οκτωβρίου 2016

Στον Αη Στράτη εσύ... στο Αγιο Όρος εγώ


Αύριο, παραμονή της Εθνικής Επετείου, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν δύο διαφορετικές δραστηριότητες. Δύο επισκέψεις οι οποίες ουσιαστικά δίνουν το στίγμα των δύο κομμάτων και που θα κινηθούν αλλά και την κοσμοθεωρία τους. Πώς μεγάλωσαν, πώς γαλουχήθηκαν με ....
συγκεκριμένες αξίες και τι είναι αυτό που θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μας, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνουν να είναι... της εποχής που ζούμε, δηλαδή στην αυγή του 2017.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την Όλγα Γεροβασίλη θα πάει στον Αη Στράτη για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους βασανίστηκαν στο μαρτυρικό νησί της εξορίας. Προφανής ο λόγος. Το αριστερό ακροατήριο θέλει λίγη παρηγοριά, λίγο ντάντεμα. Τόσα μνημόνια, τόσες «δεξιές» πολιτικές και τόσους πασόκους έχει χωνέψει η αριστερά. Πόσο θα αντέξει ακόμη;
Έτσι λοιπόν, σε μια συμβολική κίνηση ο Τσίπρας θα... σαλπίσει την εφόρμηση για τη διατήρηση της εξουσίας. Σα να είμαστε εκεί και να τον ακούμε: «Εδώ, από το μαρτυρικό νησί του Αη Στράτη, στέλνουμε μήνυμα ότι η αριστερά δεν συμβιβάζεται και δεν υποκύπτει στα μεγάλα συμφέροντα».
Το μόνο που φοβόμαστε είναι μήπως μιμηθεί τον Γ. Παπανδρέου και μας ανακοινώσει κανένα μνημόνιο... αριστερών προδιαγραφών. Ο Αλέξης λοιπόν, θα πάει να μας θυμίσει πόσο αριστερός είναι και πόσο πονάει τον λαό. Κυρίως δε να μας θυμίσει ότι είναι παιδί της αριστεράς κι όχι της... διαπλοκής. Άλλωστε, μέχρι και ο Κατρούγκαλος κομμουνιστής δηλώνει, τι να λέμε τώρα.
Από την άλλη ο Κυριάκος θα πάει στο Αγιο Όρος και θα προσκυνήσει σε διάφορες μονές ενώ θα έχει επαφές και με τους Αγειορίτες. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία, το είχε κάνει ξανά ως συνοδός του πατέρα του πριν πολλά χρόνια. Τουλάχιστον σ' αυτόν ο... Επίτιμος δεν βγήκε γκαντέμης.
Προφανής και η κίνηση του Μητσοτάκη. Στον Αη Στράτη εσύ... στο Αγιο Όρος εγώ. Η Νέα Δημοκρατία ποντάρει στο θρησκευτικό συναίσθημα, στο ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (και των ψηφοφόρων) δίνουν σημασία στον Ορθοδοξία. Όχι πάντα, αν κρίνει κανείς το πώς ψήφισαν τις δύο προηγούμενες φορές τους άθεους, απάτριδες και προσβλητικούς με την Εκκλησία πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν πάση περιπτώσει οι επισκέψεις δείχνουν ότι πάμε ολοταχώς σε προεκλογική περίοδο και... ο καθείς εφ ω ετάχθη. Άλλος με την αριστερίλα του, άλλος με τη θρησκεία του, όλα τα όπλα θα βγουν για την κατάκτηση της εξουσίας. Το ερώτημα που μένει είναι ένα: Πίσω από την εικόνα, τον εντυπωσιασμό και την επικοινωνία υπάρχει ουσία για να σωθεί αυτός ο δύσμοιρος ελληνικός λαός;