28 Οκτωβρίου 2016

«Ρεαλπολιτίκ» αντί «λασπομαχίας» επιλέγει ο Κυριάκος


Να διευρύνει περαιτέρω την πολιτική απήχηση της Ν.Δ. και του ίδιου θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα, στη σκιά και της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και εν μέσω σεναρίων για πολιτικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης....

Από το επιτελείο του μεταδίδουν ότι ο λόγος του Κυρ. Μητσοτάκη θα εστιάζει ολοένα και περισσότερο στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και θα επιμείνει σε αυτό, πολύ περισσότερο τώρα που πλησιάζει νέος γύρος οικονομικών επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά.
Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει την πόλωση και την ακραία διχαστική ρητορική σε μια προσπάθεια να διασωθεί πολιτικά και να περισώσει ότι μπορεί, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μεταδίδουν οι επιτελείς του δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον απερχόμενο, όπως τον χαρακτηρίζουν πρωθυπουργό, στη «λασπομαχία». Στόχος του προέδρου της Ν.Δ. είναι να επιβάλλει η επόμενη αντιπαράθεση να αφορά την αποτίμηση της πορείας της κυβέρνησης και το ποιος μπορεί να δώσει προοπτική για την επόμενη μέρα.
Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της Ν.Δ. θα συνεχιστεί η στοχευμένη στρατηγική ανοίγματος του κόμματος στα πιο λαϊκά στρώματα, στα οποία στις τελευταίες αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυριαρχήσει. Αυτό ήδη φαίνεται τόσο στον πολιτικό λόγο του προέδρου της Ν.Δ. (στον οποίο έχουν ενταθεί οι αναφορές στα θύματα της κρίσης) όσο και στο πρόγραμμα επισκέψεών του, όπου προτάσσονται περιοχές με λαϊκά χαρακτηριστικά και αναπτυξιακή σημασία (Περιστέρι, Λαύριο, Αγρίνιο, Ελευσίνα, κ.λπ.).
«Η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη απευθύνεται, αφορά και συμφέρει τους πολλούς» λένε οι συνεργάτες του και συμπληρώνουν ότι το επόμενο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εντείνει τις επισκέψεις και περιοδείες του προβάλλοντας τις θέσεις της Ν.Δ. και διευρύνοντας τις κοινωνικές της συμμαχίες.
Παράλληλα, η Ν.Δ. θα ξεδιπλώνει σταδιακά το πρόγραμμά της και την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκαν οι θέσεις της για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους («κόκκινα δάνεια») σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ένα ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα λαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ. να ελέγχει την πολιτική ατζέντα και να προβάλλει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
Επίσης, το κόμμα προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ανανέωσή του, η οποία είναι διαρκής, όπως λένε οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη. Μετά από την πολύ ικανοποιητική πορεία της πρωτοβουλίας με το μητρώο στελεχών, με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Με τη συμμετοχή 30.000 και πλέον νέων ανθρώπων, οι οποίοι μπήκαν στον κόπο και εντάχθηκαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας στη νεολαία. Για τη Ν.Δ. η ενίσχυση της απήχησής της σε νεότερες ηλικίες είναι πρωταρχικός στόχος και θεωρούν ότι το ξεδίπλωμα της πολιτικής τους πρότασης θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.