11 Οκτωβρίου 2016

O Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στην τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής

 
Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής πλάκας που τοποθετήθηκε στην πρώτη κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και .....την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.
Η μαρμάρινη πλάκα τοποθετήθηκε σε ανάμνηση της έναρξης των επίσημων σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του διπλωματικού εκπροσώπου της Ρωσίας Μάρκ Βούλγαρη στον πρώτο Κυβερνήτη, στις 17 Σεπτεμβρίου 1828 και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Πόρου και την Πρεσβεία της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε ότι η παρουσία του πρώτου Κυβερνήτη στον Πόρο και την Τροιζηνία ήταν καθοριστικής σημασίας και άφησε ανέπαφη τη σφραγίδα του, καθότι:
§   η εκλογή του έγινε στην 3η Εθνοσυνέλευση της Τροιζηνίας και
§   δημιούργησε
   -τον πρώτο Ναύσταθμο του ελεύθερου Ελληνικού  
    Κράτους,
   -τον πρώτο Τακτικό Στρατό στην Τακτικούπολη,
   -το πρώτο Δημοτικό σχολείο και πολλά άλλα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κος Αλεξέι Μεσκόφ, η Βουλευτής Α΄  Πειραιά κα Γεωργία Γεννιά και αντιπροσωπεία από τη Ρωσική Πρεσβεία.