27 Δεκεμβρίου 2016

Πλήρης υποδούλωση της Ελλάδας στους δανειστές


Η δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου απλά επιβεβαίωσε το μέγεθος της υποτέλειας της «αριστερής» κυβέρνησης στους δανειστές. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι έχουν πράξει θεάρεστα και γι' αυτό δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να δώσουν στη δημοσιότητα ένα ακόμη ντροπιαστικό κείμενο που υπογράφει η κυβέρνηση που έσυρε τον κόσμο στο δημοψήφισμα του «όχι» που τελικά έγινε «ναι» και από τότε περιφέρεται σαν φάντασμα πάνω από τα κεφάλια των αποτυχημένων της κυβέρνησης....

Η επιστολή – απολογία του αρχηγού των «53» και υποψήφιου «δελφίνου» στον ΣΥΡΙΖΑ (τρομάρα του) είναι κόλαφος για όλη την Ελλάδα γιατί επιβεβαιώνει πόσο λάθος έκανε ο κόσμος που τους επέλεξε.
Σκεφτείτε το αυτονόητο. Να είχαμε κυβέρνηση Σαμαρά και υπουργό Οικονομικών τον Χαρδούβελη ή τον Στουρνάρα. Να έβγαινε στο φως μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον υπουργό, αλλά στην ουσία με τη σύμφωνη γνώμη του Μεγάρου Μαξίμου, με ένα τέτοιο περιεχόμενο. Δηλαδή να ικετεύει η κυβέρνηση τους δανειστές, να τους λέει σε απολογητικό ύφος «δεν θα το ξανακάνουμε και από εδώ και στο εξής θα κάνουμε πάντα ό,τι μας λέτε» και να δεσμεύεται ότι θα κόψει τις συντάξεις αν το πλεόνασμα δεν είναι αυτό που υπάρχει σήμερα.
Φανταστείτε να τα έκανε αυτά κυβέρνηση της ΝΔ. Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, κρεμάλες πολιτικών, ύβρεις όπως «προδότες», «γερμανοτσολιάδες», «πόρνες της τρόικας» και άλλα τέτοια όμορφα που μόνον η «αριστερά» ξέρει να στήνει.
Όμως, τώρα που την έστειλε ο Ευκλείδης... δια χειρός Αλέξη δεν κουνιέται φύλλο. Αντιθέτως στην κυβέρνηση αισθάνονται και υπερήφανοι που εξευτέλισαν την πατρίδα τους.
Ίσως το χειρότερο δεν είναι οι δεσμεύσεις που παίρνουμε. Το χειρότερο είναι το απολογητικό ύφος, το χωρίς ίχνος περηφάνιας κείμενο που ουσιαστικά παραδέχεται ότι έκανε λάθος που έδωσε τον μποναμά στους συνταξιούχους και λέει ότι μπορεί να τους τα πάρει πίσω αν χρειαστεί. Είναι, όμως, κι ένα κείμενο που το γράφουν κάποιοι... αλλά ποιοι; Γιατί ουσιαστικά, κι αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, η επιστολή υπογράφεται από τον Τσακαλώτο αλλά υπαγορεύτηκε από τους δανειστές. Διότι όταν λέει ότι ο μποναμάς είναι μια έκτακτη παροχή και δεν θα ξαναδοθεί όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλά για «13η σύνταξη» τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης. Ή ο πρωθυπουργός είναι ξεφτίλα ή οι δανειστές κάνουν το απόλυτο κουμάντο στη χώρα.
Το σημαντικότερο από όλη αυτή την ντροπιαστική επιστολή είναι αυτό που λέει: «Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις επανεπιβεβαιώνουν στο Eurogroup την απόλυτη δέσμευσή μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το Μνημόνιο».
Με απλά λόγια η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα τηρήσει πιστά τις υποχρεώσεις που προβλέπει το μνημόνιο. Δηλαδή υψηλά πλεονάσματα, κόφτες, επιπλέον μέτρα εφόσον δεν βγαίνουν οι στόχοι κ.λπ. Μα τότε γιατί ο Τσίπρας και οι ανεκδιήγητοι υπουργοί του επιτίθενται στον Σόιμπλε και τους σκληρούς της τρόικας αφού και οι ίδιοι ομολογούν ότι θα τηρήσουν πιστά ό,τι τους λένε; Με τι μούτρα θα βγει ο Τσίπρας να καταγγείλει την «κακή ψυχή» του Γερμανού όταν στην επιστολή λένε ότι δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα αν δεν τον ρωτήσουν;
Η επιστολή επιβεβαιώνει το μέγεθος της απάτης της κυβέρνησης. Είναι η κυνική ομολογία της πλήρους υποδούλωσης της Ελλάδας στους δανειστές, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων.