13 Δεκεμβρίου 2016

Μας ακούει κανείς στην Πειραιώς η πέρα βρέχει;




Πριν από μερικές ημέρες γράψαμε ένα άρθρο για το στρατηγικό κενό της ΝΔ και για τους διάφορους « Ευθυμιάδηδες –Πάχους –Γουρδομιχάληδες ». Αρκετοί  σχολιογράφοι εξοργίστηκαν για την κριτική που ασκήσαμε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν βλέπουμε πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Κυριάκος, όπως π.χ. το μητρώο στελεχών. Μας κατηγόρησαν για μιζέρια και γκρίνια κι ότι προσπαθούμε να αποδημήσουμε τη ΝΔ.....

Προφανώς και δεν έχουν καταλάβει το άρθρο και γιατί μιλάμε για τους παράγοντες εδώ στην Β Πειραιά  που θέλουν να κυβερνήσουν.
Και προφανώς έχουν μάθει να γλείφουν αυτούς που έρχονται στην εξουσία θέλοντας να πιουν… πρωινούς  φιλελέ καφέδες και να πουλήσουν την αυθεντία τους…. Κάνοντας ακόμα και συμμαχίες  με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέποντας την επόμενη μέρα …. Βλέπε εκλογές ΠΕΣΥΔΑΠ  και επισκέψεις στελεχών της ΝΔ χαρίζοντας  τους  μάλιστα και ένα σκυλάκι… !!
Ο Κυριάκος σαρώνει, παίρνει αυτοδυναμία και η ΝΔ κάνει τη μεγαλύτερη και πιο σύντομη πολιτική ανατροπή στην ελληνική ιστορία. Η ερώτηση είναι απλή: Την επόμενη των εκλογών, μετά από τα πανηγύρια στα τηλεπαράθυρα αισθάνεται έτοιμη να κυβερνήσει και με ποιους;
Με  αυτούς που μέχρι σήμερα εδώ και πολλά χρόνια την πολεμούν και φτιάχνουν βρώμικες συναλλαγές ; …. Η Βγάζουν διαγγέλματα και ύμνους για τον θάνατο ενός στυγερού δικτάτορα όπως του Φιντέλ Κάστρο  … και τρέχουν άτομα που υπάρχουν σε κομματικές επιτροπές να κάνουν λαϊκ. .  για να εξασφαλίσουν την εύνοια του «βασιλέως»
Κατ’ αρχάς, το έλλειμμα ικανού πολιτικού προσωπικού δεν είναι πρόβλημα μόνο της ΝΔ. Η χώρα πάσχει στον τομέα αυτόν καθώς κανένας σοβαρός δεν θέλει να μπει στην πολιτική κι αυτοί που υπάρχουν κάνουν πίσω για να κυριαρχήσουν τα νούμερα, τα λαμόγια και οι ανίκανοι.
Όμως, στην περίπτωση άμεσης προκήρυξης εκλογών η ΝΔ που εδώ και μήνες το ζητά επιτακτικά θα κληθεί να κυβερνήσει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.